top of page

Fotoverslag | Outside Revelation, Muziekcafé

Waar Outside Revelation normaal gesproken met een vierkoppige band heavy grooverock de zaal in knalt, zijn ze afgelopen zaterdag zonder drummer en bassist naar Helmond gekomen om een akoestische set neer te zetten. Dit alles heeft natuurlijk te maken met de nieuwe corona-maatregelen zoals ze eerder die week zijn ingegaan.


De reden dat dit optreden kon plaatsvinden, is omdat Muziekcafé Helmond sinds januari van dit jaar de status 'kern-podium' heeft. Hierdoor staat het podium los van de bar en bleef de bar dus ook gesloten (met grote kettingsloten op de koelkasten). Door het houden van 1,5 meter afstand konden aanzienlijk minder gasten aanwezig zijn, maar zo kon het optreden lekker corona-proof doorgaan. Ondanks alles zat de sfeer er goed in.


Outside Revelation had voor deze gelegenheid een heel aantal van hun eigen nummers omgezet tot akoestische versies. Naast eigen werk brachten ze ook een aantal covers van Patti Smith (People Have The Power), Eric Clapton (Cocaine) en Anthony Hamilton (Freedom).

Dat het een set was zonder basgitaar en zonder drums betekende zeker niet dat er geen power in zat. Na een aantal rustige nummers werd er ouderwets geknald. Met Davy Knobel op de akoestische gitaar en Tracy Tchai achter de microfoon brachten ze een aantal lekkere rocknummers waarin het typerende rauwe stemgeluid van Tracy de zaal vulde. Ook hun opzwepende nieuwste single Catch Me was te horen.Het voorprogramma werd verzorgd door Geert van der Burg, die normaal gesproken frontman en gitarist is bij de band Awash. Het gemak waarmee hij zijn nummers bracht en het enorme bereik van zijn stem maakte indruk, ook in deze kleine zaal.


Zoals vaker gezegd, het is een rare tijd. Een tijd waarin we moeten genieten van ieder lichtpuntje, of in het geval van ons muziekliefhebbers: van iedere noot live-muziek. Dat genieten is hier zeker gelukt!


zaterdag 17 Oktober, Muziekcafé (Helmond) | Foto's en tekst: Ferry C. Alblas


#concertfotos #concertphotography #fotoverslag #concertfotografie #fotoalbum #livefotografie #fotoreport #fotoreportage #concertfotograaf #ferrycalblas #outsiderevelation #muziekcafé #muziekcaféhelmond

bottom of page