top of page

Fotoverslag | Ottla & Ventilateur, Cactus Club Brugge


Na Dans Dans en Flying Horseman (en de occasionele solo-uitstap; zie Strand en Transit) is Ottla de nieuwe uitlaatklep voor de onvermoeibare Bert Dockx. Ottla ontstond eind 2017, vanuit Dockx’ drang om terug aan te sluiten bij zijn achtergrond in jazz en improvisatie, en bij de Brusselse underground-scene.

Na het samenstellen van een band met een verrassende bezetting bleek al snel dat Ottla meer zou worden dan een vluchtig jazz-uitstapje. Aangevuurd door de chemie die meteen in het repetitielokaal ontstond, maakte Dockx een reeks nieuwe composities, op maat van deze muzikanten. Een jaar lang werd er gerepeteerd, uitgeprobeerd en af en toe opgetreden. Begin 2019 volgde een intensieve Jazzlabtour en meteen daarna dook Ottla de studio in. Eind vorig jaar kregen we het resultaat, met hun self-titled debuut op het Brugse label W.E.R.F. Records en Unday Records.

Het Brugse trio Ventilateur fusioneert jazz en rock alsof het twee boerengemeenten zijn. Gewapend met drums, bas en gitaar geeft deze groep stevig van jetje in het departement grooves en tegentrekkende ritmes, zonder nuances en melodie uit het oog te verliezen. Ventilateur won zonet de West-Vlaamse afdeling van het nieuwe kansenparcours Sound Track en wordt hiermee naar voren geschoven en begeleid door het Clubcircuit en Poppunt.


(Bron: Cactusmusic.be)vrijdag 7 februari, Cactus Club (Brugge) | Foto's: Franky Vanhove

#concertfotos #concertphotography #Fotoverslag #fotoverslag #concertfotografie #fotoalbum #livefotografie #fotoreport #fotoreportage #concertfotograaf #cactus #brugge

#frankyvanhove

bottom of page