top of page

Fotoverslag | Ocean dust & Serious Five, De Schakel Waregem


Als er een fotograaf van Brothers in RAW zelf in een bandje speelt en hij vraagt of je foto's komt nemen, dan kan je dat toch niet weigeren?


Met alle plezier zakte Pieter vrijdagavond af richting De Schakel in Waregem voor een concert uit hun "Binnenstebuiten" reeks. Een tijdje terug beslisten ze om alle concerten te laten doorgaan op het grasplein naast de zaal zodat er als het ware een festivalsfeertje ontstond.


Ocean Dust is een jonge band uit Izegem dat zichzelf omschrijft als bruisend dansbare popmuziek met catchy hooks. Een frisse groep met inderdaad zeer dansbare muziek, jammer dat het zittend publiek niet mocht, want ik zag er toch een paar die hun dansmoves maar moeilijk konden bedingen. In de avondzon bezorgt deze band je de ideale soundtrack voor een zwoele zomer.


The Serious Five is dan weer een band uit een volledig ander genre. Dansbaar, dat zeker, maar meer in de richting van elektrowave/synthpop uit de 80s en 90s met een eigen twist. Frontman Christophe De Smet is het publiek bespelen duidelijk nog niet verleerd en wist een sterke set neer te zetten. Je zou niet zeggen dat deze band, meer dan 20 jaar niet meer opgetreden heeft. Enkele persoonlijke momenten maakten dit concert extra speciaal, zoals wanneer de bassist zijn vrouw ten dans vroeg op het podium of wanneer de nieuwe zangeres (Margarita Spirina) even de lead voice mocht overnemen. Wat een stem, voor mij toch 1 van de sterkste momenten uit hun set. Misschien een ideetje om haar nog meer die lead voice te geven bij toekomstige optredens? Verder bouwde Serious Five een strak feestje, mooi ondersteund door hun videoclips op groot scherm, wat het optreden tot een mooi geheel maakte.


Ocean DustSerious Five
vrijdag 9 juli, De Schakel (Waregem) | Foto's & tekst: Pieter Bouckhout

bottom of page