top of page

Fotoverslag | Mooneye & Hear Hear! - 4AD

Een mooie en veelbelovende affiche gisterenavond in de 4AD in Diksmuide. Mooneye zag ik al verschillende keren aan het werk en je kan geen week naar de radio luisteren zonder iets van hen te horen langskomen. Deze (terechte) airtime heeft hen geen windeieren gelegd en dat zie je.


De link tussen de support act en Mooneye werd al redelijk snel duidelijk. De drummer (Ramses Van Den Eede) zat daar met zodanige smile 'tot achter zijn oren' te spelen dat ik mij meteen de vraag stelde of dat dezelfde drummer als van Mooneye was. Correct zo bleek, al had ik verder dus nog niet 'gehoord' van Hear Hear! Een leuke binnenkomer, maar de zaal was duidelijk (aan het vele geroezemoes te horen) nog niet echt opgewarmd. De muziek was misschien ook iets te dromerig om een zaal zo meteen mee te nemen op een vrijdagavond. Aan de muzikanten zal het echter niet gelegen hebben, die waren vooral blij dat ze terug een optreden konden versieren, want ze genoten duidelijk van het samenspel op het podium.


Dan mochten de heren van Mooneye hun indierock op de (ondertussen volledig vol gelopen) 4AD loslaten. Michiel begon zijn set met twee 'stripped down'/akoestische versies om meteen de toon te zetten. Op slag was het stil in de zaal en was iedereen vol aandacht aan het genieten van zijn stem. (Wat een stem! Dat kan tellen als binnenkomer, dacht ik meteen!) Na deze twee korte stukjes kwam de band op en nog terwijl de band hun gitaren aan het stemmen was zette Michiel alvast de kenmerkende gitaarrif van Thinking about leaving in. Iedereen in de zaal die nog niet mee was herkende dit natuurlijk meteen en de sfeer zat meteen goed. Wat volgde was een setlist waar de nieuwe nummers naadloos afgewisseld werden met enkele 'oude bekenden'. Energieke songs en toch hier en daar de gevoelige snaar raken, zou dat het succesconcept zijn van deze band? Blij dat ik deze heren nog eens live mocht aan het werk zien, doe vooral zo voort zou ik zeggen! (Als het goed is, mag het immers ook eens gezegd worden)


Hear, Hear!


Mooneye

 

Vrijdag 25 maart, 4AD Diksmuide (BE) / Foto's & tekst: Pieter Bouckhout

bottom of page