top of page

Fotoverslag | Leprous, Monuments & Kalandra, TivoliVredenburg

De eerste week van februari werd wel heel fijn afgesloten. Op zondag de 5de stond er namelijk een hele vette package op het programma in TivoliVredenburg met het machtige Leprous, Monuments & opener Kalandra. Zowel Leprous als Monuments behoren toch wel tot mijn lijstje favorieten, dus dit maakte het wel een van de shows waar ik al een tijdje naar uitkeek. De verwachtingen waren dan ook hoog en werden meer dan waar gemaakt.


Het Noorse Kalandra was mij voor de show nog niet bekend, maar de opener bleek een leuke verrassing te zijn. De alternatieve folk van de band klonk heerlijk en het was vooral de stem van Katrine Stenbekk die echt binnenkwam. De hieropvolgende uit de UK afkomstige progressieve metalband Monuments heeft de afgelopen jaren aardig wat veranderingen in de line-up doorgemaakt, maar in TivoliVredenburg liet de band zien nog steeds heel sterk te zijn. Met I, The Creator werd de show krachtig geopend en ondanks een paar technische problemen met de gitaar van gitarist John Browne, wist Monuments een sterke, maar korte set neer te zetten (al miste ik stiekem wel Leviathan in de set).

Leprous was in de goed gevulde Ronda weer in topvorm en de band wist ons te trakteren op een toffe set. Vanaf opener Have You Ever?, gevolgd door tracks als The Price, From The Flame, Slave of Running Low was het genieten van de band. Dankzij de indrukwekkende vocals van Einar Solberg en het ijzersterke, technische spel van gitaristen Tor Oddmund Suhrke en Robin Ognedal, drummer Baard Kolstad, bassist Simen Børven en cellist Raphael Weinroth-Browne weet de band zich te onderscheiden van collega progressive metalbands. Ook het optreden van vanavond laat zien dat ze toch wel één van de sterkste namen binnen het genre zijn en afsluiter The Sky Is Red bewijst dit nog maar eens extra. De opbouw van dit nummer is fantastisch en het blijft ontzettend tof om te zien hoe iedereen binnen de band richting het einde van het nummer volledig losgaat. Bekijk hieronder de foto's! Kalandra

Monuments

Leprous


Zondag 5 februari 2023 (TivoliVredenburg, Utrecht) | Tekst & foto's: Jessica Santiago Lopez

Commentaires


bottom of page