top of page

Fotoverslag | Leprous, Doornroosje

Het Noorse Leprous is de status van belofte inmiddels voorbij en hoort momenteel tot de top van de wereldwijde progrock en -metal. Het vijftal speelt al ruim tien jaar samen en dat is te horen. Alle platen van de band zijn door de pers de hemel in geschreven en terecht.


De Noren nemen je mee op een avontuurlijke trip door een fantastisch gecomponeerd muzikaal landschap waarin techniek, emotie en overgave bij elkaar komen. De nummers bekruipen je na meerdere luisterbeurten en laten vervolgens niet meer los. Live staat de band garant voor een hard en snaarstrak optreden met creatieve uitspattingen om je vingers bij af te likken. Op het album  ‘Malina’ uit 2017, kiest de band voor een meer rock georiënteerd geluid. Maar ook hier hoor je ook hier het typische kenmerkende Leprous geluid: kraakheldere zang melodieën en sfeervolle keys van Einar Solberg, venijnige gitaarriffs van Tor Oddmund Suhrke en een retestrakke ritmesectie. Dit vertaalt zich op het podium naar een superstrakke liveshow die dit keer in het teken staat van het nieuw album ‘Pitfalls’.


(Bron: Doornroosje)


Leprous

 

Klone

 

Maraton

maandag 24 februari, Doornroosje (Nijmegen) | Foto's: Marjolein Regterschot


#concertfotos #concertphotography #fotoverslag #concertfotografie #fotoalbum #livefotografie #fotoreport #fotoreportage #concertfotograaf #marjoleinregterschot #doornroosje #nijmegen #leprous

bottom of page