top of page

Fotoverslag | Leffingeleuren op zondag

Hoe kon onze festivalzomer compleet zijn zonder een bezoekje aan Leffingeleuren als afsluiter? Voor het eerst sinds lang terug in de oude, gekende formule rond de kerktoren. Met afwisselend shows in De Zwerver en in de tent (Kapel) aan de andere kant van de Kerk. Na enkele "Op en Tent" edities waren we zeer blij om terug van dit festival in zijn gekende vorm te kunnen genieten en ontdekken.


Ill Considered

Beginnen doen we vandaag met wat jazz improvisatie. Gezien Party Dozen ons eerder dit weekend zo goed bevallen was dachten we meer van hetzelfde te krijgen al moeten we toegeven dat deze band ons iets minder ons ding was.Joe & The Shitboys

Dit moet officieel de eerste keer zijn dat we een band uit de Faeröer - eilanden live aan het werk zien. Heel speciaal, zeer energieke punksongs die vooral opvallen door hun lengte. De nummers bestrijken soms maar enkele regels, maar deze heren zijn bewust naar hier gekomen om een feestje te bouwen. Het publiek is nog niet volledig uit zijn zondagdutje ontwaakt dus reageert eerder lauw, maar gelukkig laten de heren dit niet aan hun hart komen en schreeuwt de frontman graag iedereen wakker.Meridian Brothers

Na dat wij wel degelijk wakker geschud werden in de Kapel, gaan we terug naar de zaal voor een experimenteel dansfeestje. Heel moeilijk om de muziek van Meridian Brothers te omschrijven maar dat boeit ook niet echt, gewoon de beentjes losgooien en gaan!


Zach Person

Onze hoofdredacteur was vol lof over deze Texaanse jongeman, dus konden we deze niet overslaan. Al snel is duidelijk waarom, sterke songs met een eigentijdse sound, dit is inderdaad goed! Wervelende gitaarpartijen en duidelijk een podiumbeest. Een leuk Bluesrock alternatief na dat experimentele feestje van daarnet.

Derya Yildrim & Grup SimsekVanishing Twin


Sons

De headliner voor ons waar we eigluk al heel het weekend naar uitkeken. We herinneren ons nog goed hun vorige show in de Kapel op Leffingeleuren in het jaar dat ze de nieuwe lichting wonnen. Toen al werden we omver geblazen door hun sterke live performance en dat was deze keer niet anders. De zaal stond afgeladen vol en wij stonden op de eerste rij.

Met voorsprong het beste optreden van het weekend!


Clamm


Sylvie Kreush

Na een korte tussenstop in de Kapel voor de Australische punkband uit Melbourne gaan we opnieuw op de eerste rij plaatsnemen voor Sylvie Kreush. Benieuwd of ze deze zaal als headliner kan inpalmen en of haar show veel zou verschillen met die dat we aan het begin van de zomer zagen op Cactusfestival in Brugge. Ze dartelt als geen ander over het podium en weet met een sterke stem en gekende dansmoves de zaal volledig te bespelen. Een waardige afsluiter voor deze zeer geslaagde editie van Leffingeleuren. 

Zondag 11 September, Leffinge (Middelkerke), BE | Foto's: Pieter Bouckhout | Tekst: Lies Decramer en Pieter Bouckhout

Commentaires


bottom of page