top of page

Fotoverslag | Leffingeleuren op zaterdag

Hoe kon onze festivalzomer compleet zijn zonder een bezoekje aan Leffingeleuren als afsluiter? Voor het eerst sinds lang terug in de oude, gekende formule rond de kerktoren. Met afwisselend shows in De Zwerver en in de tent (Kapel) aan de andere kant van de Kerk. Na enkele "Op en Tent" edities waren we zeer blij om terug van dit festival in zijn gekende vorm te kunnen genieten en ontdekken.


The Mysterines

Jammer dat we op deze tweede dag pas voor deze band kunnen aansluiten, maar in drukke agenda's moeten er nu eenmaal soms keuzes gemaakt worden. Een mooie opener voor ons vandaag is dan ook The Mysterines, een female fronted grungebandd waar we vooral uitkeken naar hoe hitjes als All these things live zouden klinken. We moeten wachten tot op het einde van hun set op deze pareltjes, maar hoeven gelukkig niet te wachten op goede songs, want daar zat deze set vol van. Van goed beginnen gesproken...


De Portables (Duyster live sessie)

Na dat sterke begin voor ons in de Zwerver zijn we zeer blij dat er ook dit jaar opnieuw in de kerk enkele Duyster live sessies mogen plaatsvinden. In een weekendje Leffingeleuren zorgt dit altijd voor een leuk rustpunt, vol leuke ontdekkingen. Zo ook opnieuw dit jaar dus met De Portables. Deze band viert dit jaar hun 25 jarig bestaan en is een vaste klant van het Duyster radio programma. De kerk zit dan ook al meteen goed vol om even tot rust te komen bij deze muziek.


Sohnarr (Duyster Live sessie)

We besluiten ons verder te laten onderdompelen in de Duyster sfeer en blijven zitten voor Sohnarr. Sohnarr is het solo-project van Patricia Vanneste, die we vooral kennen van haar periode als violiste bij Balthazar. Ze bracht enkele nummers uit haar album Coral Dusk, waarvoor ze naar eigen zeggen even volledig weg van alle drukte naar Zweden en Noorwegen trok om daar dit album te schrijven.


SHHT

Genoeg gerust voor vandaag dan maar, we trekken terug naar de zaal waar er een vreemd dansfeestje aan de gang is met SHHT. De foto's spreken voor zich en geven een goed beeld van wat je mag verwachten van een optreden van deze band. Moeilijk te beschrijven in woorden vanwege hun vreemde en unieke sound, maar dat het een feestje was, dat was zeker.

Mess Esque


DITZ

Na een korte tussenstop in de kerk voor de laatste Duyster live sessie van Mess Esque, keren we terug naar de zaal om ons onder te dompelen in het postpunk en postrock genre. Postpunk met een serieuze hoek af zou ik het noemen, wat DITZ brengt. De frontman, die voor de gelegenheid gekleed gaat als een braaf schoolmeisje weet het publiek perfect te bespelen en brengt een show die vooral zal blijven hangen door zijn zware sound.


Whispering Sons

De mannen van DITZ waren natuurlijk maar een voorproefje voor de grootheden van eigen bodem uit het genre. Net zoals enkele jaren geleden staan ze hier vandaag als echte headliner geprogrammeerd. Iedereen heeft ze wel eens aan het werk gezien en weet dat ze met hun kenmerkende sound garant staan voor een sterk optreden.


Willy Organ

Om onze avond in schoonheid af te sluiten gaan we nog even kijken naar de zogenaamde 'suprise act' van de avond. Terwijl Whispering Sons de zaal afbreekt met hun zware bassen mag Willy Organ een waar dansfeestje bouwen in de Kapel. Kwestie van een waardig alternatief te geven aan de mensen die liever al dansend een feestje bouwen. Schlager of dance - god, moeilijk in 1 vakje onder te brengen maar een leuke afsluiter voor deze tweede dag op Leffingeleuren!


 

Zaterdag 10 September, Leffinge (Middelkerke), BE | Foto's: Pieter Bouckhout | Tekst: Lies Decramer en Pieter Bouckhout

Comments


bottom of page