top of page

Fotoverslag | Lari Basilio - Poppodium Boerderij


Brazilië is het geboorteland van de virtuoze hoofdrolspeler van afgelopen donderdag, Lari Basilio. Scene of the crime: Poppodium Boerderij Zoetermeer.

Voorafgaande is het aan de Mark Bogert band de avond te openen. Wat Lari Basilio en Mark Bogert gemeen hebben is dat ze het podium hebben gedeeld met o.a. Steve Vai. Ook is Mark gitarist bij Knight Area. Drie kwartier lekker in het gehoor liggende stevige doch groovy rock akkoorden is wat Mark ons brengt.

De muziek is vanavond volledig instrumentaal en toch zeer gevarieerd. Geen discussie over cleane vocalen of backing vocals, alles staat in het teken van “chords and scales”, een setting van veelzijdigheid, rock, rock ballads en easy-listening. De discussie kan wel gaan over versterkers. Mark speelt met elektronische versterkers en ik moet zeggen, als muziekpurist, dat ik geen fan ben van digitale versterkers. Het klinkt in mijn oren allemaal wat vlak. Hoe anders is het bij aanvang van Lari die de zaal verplettert met haar analoge amps! Het verschil is te horen met name bij de weergaloze baspartijen van Poliana Magalhaes. Poliana weet, less is more, op deze wijze bespeelt ze ook haar basgitaar vol passie en soms geheel in haar eigen wereld. Samen met drummer Lucas Bidran vormt ze een uitstekende ritmesectie.

Lari spelend op verschillende gitaren, maar bij verre gebruikt zij haar kenmerkende paarse signatuur Ibanez LB1. Lari Basilio staat bekend om gebruik van dynamische wisselingen in haar muziek. De avond is een mix van bluesrock en een vleugje fusion.


Lari Basillio


Mark Bogert

 

Donderdag 16 Maart 2023, Poppodium Boerderij(Zoetermeer, NL) | Foto's & tekst: Johan Sonneveld

Comments


bottom of page