top of page

Fotoverslag | killthelogo + lalma + Through The Void, AB Club

Eerste concert van 2022, moet het gezegd dat dit hard genieten was? Ook al lag 2021 niet helemaal plat voor mij en had ik zelfs in december nog een optreden, toch leek het al even geleden. Wennen deed het echter bliksemsnel, met dank aan de drie bands die avond.


"C'mon guys, de frontrow is niet enkel voor fotografen hé!"


killthelogo

Dat de mannen on stage een dik feestje wilden bouwen was duidelijk. Logisch ook, want eindelijk konden ze hun debuutalbum Reset ook live voorstellen. Gedragen door een uiterst dynamische ritmesectie (Jonas Sanders en Hedwig Scheck) mag oerlid Daniel Mies, geflankeerd door oorlogsbuddy Nio Poortmans en Sven Leyemberg, zijn boodschappen uitbraken. Van Iconoclast en Deep State over covers Midlife Crisis en Calibre (nu ja) tot de afsluitende triple punch Fuck Your Data/By More Shit/Riot As One wisten de ouw rotten het publiek te boeien en een puike set neer te zetten. Al snel merkt Daniel dat het publiek wel geniet, maar niet echt voluit gaat en roept hij iedereen op om dichterbij te komen (tuurlijk mogen de fotografen er ook bij) en zich te laten gaan, want dansen, dat hoeft helemaal niet ritmisch te zijn, dat mag zo imperfect als wat, want net voor dergelijke imperfectie staat de band natuurlijk zelf. De oproep werkt, al blijft het publiek toch typisch Vlaams gereserveerd. Ligt het aan de band zelf, die omwille van de beperkte ruimte (met 5 op het pofium van de club is het al snel vol) ook niet over het podium kan razen? Of aan het feit dat je misschien net zoals de plaatselijke opener zelf je gangmakers moet meebrengen? Geen idee en dat maakt verder ook niet uit. Iedereen was sowieso volop aan het genieten, elk op zijn/haar/hun manier.

Nog even een shoutout aan mijn buddy Jonas: you are a beast, man! 
lalma

Na het jeugdig geweld van TTV en voor de orkaan losbarst, mocht John Roan zijn kijk op Black Metal laten horen. Zoals we eerder reeds aanhaalden, lalma brengt niet de oldschool Black Metal, maar eerder een psychedelische insteek die je onder de noemer blackgaze zou kunnen plaatsen. Een vreemde eend in de bijt dus die avond, zij het wel eentje die je best geslaagd zou kunnen noemen. Ondanks de intensiteit van de nummers leek het wel een rustmoment tussen de beide andere bands en kon het publiek enerzijds uitblazen en anderzijds energie opdoen. Wat lalma, daar kijk en luister je naar, mentaal scherp en fysiek in rust. Niet echt mijn ding, maar ik moet toegeven dat er sterke shit werd gebracht op dat podium. 

Through The Void

Ze kwamen van aan de overkant van de straat en speelden het slim. Enerzijds stonden de erg sympathieke Brusselaars zo enthousiast te spelen dat je als toeschouwers bij de les bleef en meteen een smile op je gezicht kreeg. Anderzijds hadden ze enkele getrouwen opgetrommeld om vooraan te moshen én zowaar een (mini) wall of death op te zetten. Bevriende muzikanten sprongen tot tweemaal toe mee op het podium om een stukje in de micro te brullen en als het op screamen aankwam, dan deed hun eigen frontman dat heel goed. Enkel in de cleane partijen kwam de man een pak tekort, wat al eens pijnlijk duidelijk werd. Of we hem dat vergeven? Dat zal wel zijn, want Through The Void deden perfect waarvoor ze gekomen waren: de temperatuur in de club doen stijgen en het pad effenen voor killthelogo. Job very well done! 

vrijdag 25 februari 2022, AB Club (Brussel) | foto's en tekst: John Van de Mergel

Comments


bottom of page