top of page

Fotoverslag | Kids With Buns + Mia Porter, House of Time


Het rijk van de herwonnen vrijheid is stilaan in zicht! In de zomer van 2021 zetten we de eerste stapjes richting het gewone leven, met een coronaproof editie van MOODS!.

Een editie met een focus op onze rijke en gevarieerde Belgische muziekscene. Zowel aankomend talent met een veelbelovende toekomst voor zich, als gevestigde waarden krijgen een plaats op één van de podia op verschillende sfeervolle locaties in de Brugse binnenstad.


Mia Porter 'Vloedgolf' wil de muzikale grens tussen Nederland en België openbreken voor jonge artiesten. Dit door hen in de kijker te zetten, advies te geven en zelf speelkansen aan te bieden in beide landen. Tijdens MOODS! presenteren we samen met Vloedgolf drie double-bill avonden met fris talent van boven en onder de moerdijk. Eentje hiervan is de Rotterdamse Mia Porter die begin 2021 haar eerste EP ‘Okay’ uitbracht, een indrukwekkend dynamisch én coherent plaatje waarop ze haar kwaliteiten als songwriter, producer en haar intrigerende stem in de verf zet. Met mysterieuze flair zingt Porter over de existentiële vragen van een dertigjarige millenial, verpakt in minimalistische grooves en speelse arrangementen. Haar art-pop is niet voor één gat te vangen. Fantastisch debuut! (Bron: Cactus Muziekcentrum)Kids With Buns Kids With Buns is de band van Marie Van Uytvanck (21) en Amber Piddington (19). Hun frisse en radiovriendelijke indiefolk balanceert netjes tussen melancholie, kracht en kleur en wekt met nuchtere onbevangenheid een gevoel van geborgenheid op.

Live zorgt de dynamiek tussen Marie en Amber, mooi verdeeld over sfeervolle gitaren en een uniek-ontwapenende, androgyne stem, voor dé ideale zomeravond soundtrack. Maar Kids With Buns gaat ook diep en schuwt de belangrijke maatschappelijke thema’s niet. Zo schreef de groep een nummer over seksuele intimidatie voor de hulplijn 1712.


zondag 8 augustus, House Of Time (Brugge) | Foto's: Maarten Geukens

Comments


bottom of page