top of page

Fotoverslag | Kids With Buns + Bwana, OHK


Tijdens Theater Aan Zee wordt dit jaar ook aandacht besteedt aan de jeugd en dit met dank aan enkele enthousiaste jongeren. Onder de noemer TAZ Youth werd een compleet driedaags dagprogramma opgesteld met als afsluit telkens enkele gratis concerten in het OHK.

Bwana Aka Friedel Dufait werd last minute opgetrommeld om te openen na een afzegging. De jongedame kreeg dan nog te horen dat het schema was gewijzigd waardoor het wachten werd. Dat techniek niet steeds mee wil, zeker wanneer je het allemaal zelf mag flikken, kwam er ook nog eens bij. Het helpt dan natuurlijk niet wanneer je drie gitaren en een stem in harmonie moet doen gaan met een loopstation. Maar ... de jonge Friedel bleef er (uiterlijk toch) allemaal rustig bij en kon een dik uur 'laat' toch van start. Het is altijd leuk jong talent aan het werk te zien: die onbevangenheid charmeert en doet je de 'foutjes' meteen vergeven. Ik hoorde een best getalenteerde gitariste die zeer mooie sferen weet neer te zetten. Nog wat werken aan de stem en afgewerkte nummers en het komt goed.


Kids With Buns Oerend hard gaat het voor Marie Van Uytvanck en Amber Piddington. Ondanks dat er aan beide jongedames getrokken en gesleurd wordt, nemen ook zij even de tijd voor een babbel en een korte fotoshoot, waarvoor dank. Spijtig genoeg laat het weer niet toe om zoals de dag voordien de optredens buiten te laten plaatsvinden en trekken we naar binnen. Daar wordt meteen duidelijk dat het een underground clubsfeertje wordt, lekker donker en broeierig, zeker wanneer de ruimte zich goed vult met jonge fans. 'On stage' valt op hoe complementair de dames zijn. Terwijl Marie eerder een oase van rust is, die het helemaal heeft van haar ongelooflijk straffe en herkenbare stem, blijkt Amber een waar podiumbeest die de aandacht opeist. Ze speelt dan nog een voortreffelijk elektrische, akoestische én basgitaar en neemt daarbovenop de backing vox op zich. In alle eerlijkheid? Zonder Amber zou het een best leuk optreden worden van een uiterst getalenteerd zangeresje met haar gitaartje. De Piddington power en dynamiek tilt de 'show' echter naar een heel ander niveau. Eén plus één is hier duidelijk drie!


zaterdag 7 augustus, OHK (Oostende)| Foto's & tekst: John Van de Mergel

Commentaires


bottom of page