top of page

Fotoverslag | Ka'una + Quails @ Headache Music Fest


Van een lokaal maar gevestigd festival dat kan rekenen op een pak sponsors en een hele batterij vrijwilligers, naar een nieuw DIY festivalletje dat rekent op de support van de gemeente en een vzw. Beide waren gratis en beide hebben zo hun eigen charmes.


Ka'una

Ik arriveerde net op tijd om nog even kennis te maken met organisator en labelhead Stijn Decoene en 'hi' te zeggen tegen de lokale helden van Thurisaz. Van deze laatste sprongen Mathias Theuwen en Hannes Leroy kort hierna het podium op om hun nieuwe band te introduceren. Terwijl het op het pleintje aan de Oosthove héél gezellig en ook wel vrij druk was, ontketenden de twee, gesteund door organisator Decoene (drums) en een statische beer (basgitaar, van wie me de naam even ontglipt), hun postmetaldemonen. Zware, trage mokerslagen, dreunende bassen, sfeervolle riffs en vocalen die de pijn en woede lijken uit te schreeuwen. Het is een gekend recept en lijkt stilaan wel een Belgische eigenheid te worden. Niet makkelijk om je dan nog te onderscheiden, maar ik ben ervan overtuigd dat, éénmaal het eerste album eraan komt, duidelijker zal worden waar deze band nu juist voor staat. Als ontdekking en één van de redenen waarom ik er absoluut bij wilde zijn, kon deze set alvast tellen en geleidelijk aan overtuigen. Ik spreek gemakshalve even voor de héle postmetalminnende community: we all want more!


Quails

Met Interact leverden dit duo net nog een prachtalbum af. Eentje dat niet zo makkelijk te definiëren valt. Er zitten sfeervolle postrockpassages tussen, maar ook een pak progressieve elementen en het 'metaal' klinkt ook regelmatige door in het bij momenten zware gitaarwerk. Ook live weten de heren te overtuigen en zetten ze een puike set neer. Instrumentaal en helemaal in zichzelf gekeerd/op elkaar gefocust en toch voel je nooit enige afstandelijkheid. Ik kon vooral erg genieten van het stuwende, gevarieerde drumwerk en de mooie solo's. Bedoeling was het geheel ook met visuals te ondersteunen, al bleef het hier bij een verdienstelijke poging. Dat kleine schermpje en het nog aanwezig daglicht lieten de beelden nl. niet overkomen bij het publiek. Niet getreurd echter, dat zetten ze bij een komende (indoor of avond) show wel recht.

 

zaterdag 27 augustus, Oosthove (Wervik) | Foto's & tekst: John Van de Mergelコメント


bottom of page