• Jessica Santiago Lopez

Fotoverslag | Joey Cape, Stadsstrand Vlaardingen

Een tijdje terug werd er door De Kroepoekfabriek een gratis solo show van Lagwagon's Joey Cape in het Stadsstrand in Vlaardingen aangekondigd. En eerlijk, ik had eigenlijk niet verwacht dat het door zou gaan. Gelukkig had ik het helemaal mis en was het op donderdag 12 augustus tijd voor de uitverkochte show van Joey Cape!


Het Stadsstrand in Vlaardingen is een toffe, sfeervolle setting voor dit soort wat intiemere shows. Zeker als het weer ook nog eens goed meewerkt, zoals dit keer het geval was. De show zelf was gratis, maar tickets moesten wel (vanwege de nog altijd geldende maatregelen) gereserveerd worden en waren op voorhand al "uitverkocht". Op het Stadsstrand zelf was het dan ook prima geregeld, met meer dan genoeg ruimte.Zittende shows blijven nog steeds gek en voor een Lagwagon show zou dit nou niet ideaal zijn, maar voor Joey Cape's zijn solo werk werkte dit goed. Al was het wel wat onwennig, voor zowel het publiek als Joey zelf. Bij het opkomen gaf hij aan dat dit zijn eerste show in anderhalf jaar tijd was en dat het wel gek was, maar dat hij vooral blij was om weer te kunnen spelen. "Welcome back to live shows!".


Voor wie niet bekend is met zijn solowerk: waar hij met de legendarische Lagwagon bekend staat om de melodische hardcore en skatepunk van de band, voert de akoestische gitaar in zijn solowerk de overtoon. Joey stond dan ook regelmatig alleen op het podium met zijn gitaar en werd op een aantal tracks bijgestaan door Tobias op de piano. De frontman heeft solo al meerdere platen uitgebracht, waarvan we in Vlaardingen ook het meeste van voorbij hoorden komen. Naast o.a. I Know How To Run werd de set verder aangevuld door een drietal aan nieuwe tracks zoals Saturday Night Fever van het nieuw verschenen A Good Year To Forget en uiteraard hier en daar wat akoestische Lagwagon nummers zoals I Must Be Hateful. De velen in het publiek met een Lagwagon shirt lieten duidelijk merken dat te waarderen.
De show van Joey Cape was vooral heel chill, muzikaal gezien misschien niet helemaal vlekkeloos, maar dat zorgde juist voor zijn uniekheid en de sfeer. Een hele relaxte sfeer, in tegenstelling tot de meer energieke sets van Lagwagon, en een leuke akoestische set met veel ruimte voor persoonlijke en leuke interactie met het publiek. En vooral ook een zeer welkome avond met live muziek.


Donderdag 12 augustus, Stadsstrand, Vlaardingen | Foto's: Jessica Santiago Lopez