top of page

Fotoverslag | Ist Ist - Rotown


Op donderdag 1 juni stapte ik het uitverkochte Rotown te Rotterdam binnen, klaar om het langverwachte optreden van de band Ist Ist bij te wonen. De sfeer in de zaal was geladen met een mix van opwinding en nieuwsgierigheid. Het publiek, bestaande uit fans en nieuwkomers, wachtte vol spanning af op wat zou komen. Bij gebrek aan een voorprogramma zou deze set bijzonder uitgebreid worden.


Ist Ist, een post-punk band uit Manchester, heeft de afgelopen jaren een gestage opmars gemaakt in de alternatieve muziekscene. Ik was vastbesloten om te ontdekken of hun live-optreden net zo indrukwekkend zou zijn als hun studio-opnames.

Hun donkere en melancholische muziek kan wedijveren met de groten uit het genre, zoals Joy Division, The Cure, Sisters of Mercy.

Wat Ist Ist zo bijzonder maakt is hun vermogen om de kracht van de muziek met woorden te combineren. Hun teksten zijn poëtisch, scherpzinnig en herinneren ons eraan dat er diepere betekenissen in het leven zijn dan alleen plezier en vrolijkheid.

De dreunende baslijnen, de hypnotiserende gitaarriffs en de krachtige, doorleefde stem van zanger Adam Houghton vulden de zaal en brachten het publiek in een trance.

Tijdens de set speelden ze een mix van nummers van het debuutalbum Architecture en enkele nummers van het album The Art of Lying tot het laatste album Protagonist. De band schakelt moeiteloos tussen donkere, meeslepende melodieën en explosieve uitbarstingen.

De interactie met het publiek was minimaal. Verzonken in hun eigen spel zit Ist Ist in een bubbel van virtuoos muzikaal autisme!

Kortom, Ist Ist is zonder twijfel een van de betere post punk bands in dit genre en mocht je in de gelegenheid zijn, ga ze live zien! 

Donderdag 01 juni 2023, Rotown (Rotterdam, NL) | Foto's & tekst: Johan Sonneveld

Comments


bottom of page