top of page

Fotoverslag | Intergalactic Lovers, Mezz Breda


Na vijf jaar radiostilte is Intergalactic Lovers terug met een nieuwe plaat. Liquid Love werd gisteren voor het eerst live voorgesteld aan het Nederlandse publiek. Als een soort golf werd Breda getrakteerd op nieuw en oud werk, waarbij rustig blijven staan bijna onmogelijk was.


Intergalactic Lovers

Wanneer de show begint wordt de Mezz direct getrakteerd op de Lovers’ hun nieuwste singles van Liquid Love: Lost en Bobbi. Vanaf de eerste rij wordt al enthousiast meegezongen. Hierna komen oudere nummers No Regrets en Islands voorbij. Bij dit laatste nummer is ook voor de rest van de zaal het ijs gebroken. De Mezz krijgt direct een taak mee, en moet het achtergrondkoor verzorgen tijdens Islands (we are, we are, we are!) De zaal volgt gehoorzaam.


Het is niet te merken dat de band een paar jaar uit de running is geweest. Ze zijn nog goed op elkaar ingespeeld, en hebben ook een nieuwe gitarist mee. De setlist is goed verdeeld tussen dansbare en rustige nummers. Buitenadem van het dansen en meezingen van Islands? Top, met Crushing kun je weer even op adem komen. Tijdens de nummers is er ook zeker tijd voor een grapje. Zo blijkt er iets (technisch?) mis te zijn bij de bassist. Lara vraagt ongerust wat er mis is. De band houdt dit geheim voor haar en begint snel het volgende nummer te spelen.

In de set van ongeveer 1,5 uur komt een heel scala aan Intergalactic Lovers geschiedenis voorbij. Nummers van de platen Exhale, Greatings & Salutions en Little Heavy Burdens worden afgewisseld door nummers van de nieuwe plaat. Als finale speelt de band het dansbare Between The Lines. De band verlaat het podium en komt even later terug voor nog 2 extra nummers. Give it up, en My Low Low, de finaletrack op het nieuwe album. Wat de titel van de nieuwe plaat, Liquid Love, betekend? Lara wil er later bij de merchandise-stand geen domme vragen over! Het bekt en allitereert gewoon lekker.

Een woord wat ze het Nederlandse publiek wel graag wil uitleggen: Discodut! ‘Je weet wel, zo’n dutje voordat je gaat dansen. Hebben jullie die vanmiddag gedaan?’ Voor een show van Intergalactic Lovers is dit zeker niet nodig, inkakken zal zeker niet gebeuren!


In maart speelt Intergalactic Lovers nog op verschillende Nederlandse podia. Ze zijn te zien in onder andere Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen en Amsterdam. Ga naar www.intergalacticlovers.com voor alle data.Patches

De avond werd afgetrapt door de Gentse band Patches. De band, gevormd rond Lotte Lauwers maakte vanavond hun Nederlandse debuut. Lotte, uitgedost in roze slang-leren glitterjas wordt op het podium vergezelt door pianist en drumcomputer. Samen brengen ze een dromerige art-pop sound welke te vergelijken is met Eefje de Visser en Silvie Kreusch maar dan met meer electronische drums. Ze spelen samen een ruim half uur. Genoeg om haar 7 singles te kunnen spelen. De sound is veelbelovend, maar helaas had niet de gehele zaal hier oor naar. Vanaf de bar werd ook 2 jaar aan Corona verhalen bij gekletst.Zondag 13 maart, Mezz Breda | Foto's & tekst: Tim van Kleunen

Comentarios


bottom of page