top of page

Fotoverslag | Ieperfest 2022

Na een onbedoelde pauze van 2 jaar, stond Ieperfest weer op de festivalkalender van 2022.

En hoe!


Ieperfest hoeft geen introductie meer bij de liefhebbers van hardcore. 30 jaar timmert het team van Vor't'n Vis, Genet Records en Pyrrhus Records intussen aan de weg als pioniers in het combineren van engagement, milieubewustzijn en hardcoremuziek. Het festival is er door uitgegroeid tot een begrip dat ver over de landgrenzen heen reikt. Het Ieperfestfestival geeft een podium aan bands uit de scene van metalcore, post-hardcore, punk rock, stoner rock, emotional hardcore en andere aanverwante genres.

Dat was het voorbije weekend niet anders. BIR-Fotograaf Frank Verlinden volgt het festival intussen al een aantal jaren en brengt verslag uit van de laatste festivaldag.Get The Shot (CAN)


Deze Canadezen deden hun bandnaam alle recht aan. Trashmetal dat binnenkomt als een Bullet in the Head (RATM).


Frontierer (SCH/UK)


“If you are fan of brutal beatdown riffs and demented experimental metal with a hardcore touch…” gaf Joe Smith-Engelhardt van het Canadese magazine “Exclaim!” ooit mee over het album ‘Unloved’ van deze Schotse band. Dit geeft meteen een goeie samenvatting weer van hun doortocht op IF2022. It was a blast!Liar (B)


Deze Westvlaamse Metalcoreband speelde duidelijk een thuismatch. Publiek op de hand of misschien eerder aan de microfoon. Ze kennen de teksten ook, moet zanger Hans Verbeke gedacht hebben. Een kwaliteit dat niet elk publiek bezit.Downfall of Gaia (GER)


Sterk staaltje Extreme Metal van deze 3-koppige band.SKEMER (BE)


Een afgeladen Trench-tent voor de aparte act van SKEMER, het project van AMENRA-lid en gitarist/multi-instrumentalist Mathieu Vandekerckhove en Kim Peers, een gevierd fotomodel die hier met wit geschminkt gelaat de zang- en danspartijen op zich neemt .HEMELBESTORMER (BE)


Een Postmetalband die eerder deze zomer Graspop al onveilig maakte. A wall of sound met stevige afdronk.WIEGEDOOD (BE)


Black metal uit het collectief van The Church Of Ra met oa Amenra, Oathbreaker, enz..WOLVENNEST (BE)


Ook hier weer een afgeladen Trench-tent en gespannen verwachtingen maar dit maal voor Wolvennest. Het Brusselse collectief dat met hun experimentele Black Metal de tent doet baden in een occulte sfeer, inclusief een schedel, beenderen en kaarsen. Een verrassende en interessante combinatie van instrumenten en klanken (Shazzula: zang en theremin) met bezwerend effect.LIONHEART (USA)


De bandleden van het Californische Lionheart hadden er duidelijk zin in en sloten de avond en het festival af met een energieke set. Rob Watson (voc.) zweepte het publiek moeiteloos op tot pogoën en een stevige circlepit. Sfeer verzekert! Mogen gerust een terugkomen.Het publiek en de organisatie kunnen terugkijken op een meer dan fantastische editie. Ook al omdat de weergoden hen goed gezind bleken. We kunnen al beginnen verlangen naar editie 2023!

 

Zondag 3 juli 2022, Ieper | Foto's & Tekst: Frank VerlindenComments


bottom of page