top of page

Fotoverslag | Heath - Musicon


Blues komt uit het hart en het zit in je bloed. Voor mij kwam de bloedtransfusie bij het horen van de klanken van de Stratocaster van Rory Gallagher. Dat blues gevoel leidde mij naar poppodium Musicon te Den Haag om te kijken - en zeker te luisteren - naar een vijfmans band, jonge gasten die deze zelfde beleving met de blues moeten hebben.


Binnen gekomen komt de zoete geur van wierook je tegemoet terwijl het publiek langzaam binnendruppelt. Rond de klok van half negen neemt Heath plaats op het podium.

Een frontman met charisma en sterke theatrale persoonlijkheid die doet denken aan Jim Morrison. Eigentijdse psychedelische blues met de nineties vibe van Kula Shaker. Een mix van Indische mystieke klanken met funky melodieën. Vaak staat de bassist bescheiden op de achtergrond. Bij Heath speelt de bassist als een lead gitarist! Een ritmesectie welke de ondersteuning vormt voor de mondharmonica en een charmante, goed bij stem zijnde, zangeres die een gastoptreden verzorgt.

Love peace happiness en jong publiek met de muzieksmaak van oude tijden. Waan je in de zestiger en zeventiger jaren waarin bands als Led Zeppelin en The Doors hoogtij vierden.

De blues in niet dood zij leeft! In de psychedelische melodieuze blues van Heath. 

woensdag 01 februari 2023, Musicon (Den Haag, NL) | Foto's & tekst: Johan Sonneveld

Comments


bottom of page