top of page

Fotoverslag | Harlem Lake + guests - Duycker


Zaterdagavond was het weer een groot blues festijn in het Poppodium Duycker te Hoofddorp met in totaal drie blues acts, waaronder Bluesbones, het duo Barn & Belle en de hoofdact Harlem Lake.

De Belgische bluesband Bluesbones startte in de grote zaal. Heerlijke rauwe blues met fantastische solo's van de toetsenist op het Hammondorgel. Het publiek was uitzinnig en vermaakte zich prima. Daarna was het tijd voor Barn & Belle, het lieflijke blues duo op gitaar en wasbord met eigen geschreven songs in het Duycker café. Heerlijke harmony, blues americana met perfecte zang. Niet ,verwonderlijk dat zij vorig jaar gewonnen hebben bij de Dutch Blues Foundation. Over twee weken vertrekken zij om Nederland te vertegenwoordigen in Memphis op de Internationale Blues Challenge.

Daarna was het tijd voor de legendarische hoofdact, Harlem Lake (winnaars van zowel de Nederlandse (2019), als de Europese Blues Challenge 2022), die uitpakte met een uitgebreide bezetting: een twaalfkoppige band waaronder van twee achtergrondzangeressen en drie blazers. Een heerlijk optreden waarbij publiek uit zijn dak ging en nog twee extra nummers als toegift cadeau kreeg van deze super muzikale groep. Kortom, een geslaagde blues party om te proosten op het nieuwe muzikale jaar.


Harlem LakeBluesbones


Barn en Belle

 

zaterdag 7 januari 2023, Poppodium Duycker (Hoofddorp, NL) | Foto's & tekst: Gonnie Beers

Comments


bottom of page