top of page

Fotoverslag | Gaupa - Cactus Muziekcentrum


Ik volg elk jaar getrouw de aankondigingen voor de Alcatraz lineup. Elk jaar opnieuw is het wachten op die band die ik ab-so-luut wil zien. Voor de komende editie is dit... Gaupa! Groot was mijn vreugde toen ik zag dat ze op 8 mei in de Cactus Club geprogrammeerd stonden: lekker dicht bij huis én lekker twee keer meepikken.

Ja, er stonden nog twee bands maar spijtig genoeg moest ik de dag erop erg vroeg uit de veren en kon de tweede band me niet genoeg prikkelen om tot het einde te blijven. Gaupa echter, WOW! Topklasse en een voorbeeld van hoe je het maximum uit de toegewezen dertig minuten perst. Het laats album Myriad was natuurlijk sterk vertegenwoordigd adhv de eerste drie nummers: Mammon zorgde voor de sfeervolle opbouw, Exoskeleton deed het bloed heviger stromen en Diametrical Enchantress sloot dit drieluik af met een bang! Het eerdere werk moet ik nog leren kennen, maar de keuze voor Vakuum en afsluiter Febersvan vond ik alvast zalig! Klassemuzikanten, topperformance!

Dat ik aan de merchtafel het allerlaatste (vinyl)exemplaar van Febersdröm te pakken kreeg (dankjewel Emma Näslund) was echt wel de kers op dit taartje.

Op naar Alcatraz Open Air!


Color


b&w


 

maandag 8 mei 2023, Cactus Club (Brugge, BE) | Foto's: & tekst: John Van de Mergel
Comments


bottom of page