top of page

Fotoverslag | Frietrock: Praga Khan, De Kreuners, Levellers en Channel Zero


Frietrock is dit jaar toe aan zijn 12de editie en met BIR zijn we er voor het eerst bij! Het festival in Ieper telt nu drie 3 dagen, een nieuw festivalterrein en de beste line-up die ze ooit hebben voorgesteld (al zeggen ze het zelf). Dit jaar was het festival ook voor het eerst betalend, met als doel meer en (nóg) betere groepen te kunnen programmeren!

Praga Khan Eerste festival in bijna twee jaar voor onze big chief en meteen kon er stevig gedanst worden. Het was toch al enkele jaren geleden dat ik Maurice en de zijnen aan het werk mocht zien. Ik herinnerde mij vooral dat het bij hem rond veel meer ging dan de muziek alleen, hij maakt er een waar showtje van. Een deels andere show, maar de goeie elementen zijn duidelijk behouden. Vooral de danseressen vielen bij het publiek zeer in de smaak en de sfeer zat er vooral verschrikkelijk goed in wanneer hij zijn fameuze Breakfast in Vegas on Cocaine and gin....inzette. Een leuk dansfeestje om mee te starten!

De Kreuners Hun eerste show in West-Vlaanderen sinds het "weer mag". Ik moet toch toegeven dat

ik dacht dat er wat sleet op de formule was gekropen. De band leek maar niet in gang te komen en had effectief enkele meezingers (en een kus van een fan) nodig om volledig onder stoom te komen. Het publiek smulde echter van hun grote hits en die energie straalde zich uit op de band, die als het ware groeide tijdens het concert. Naar het einde toe kregen we een show zoals we dat gewoon zijn van hen, vol meezingers, fratsen tussen de bandleden onderling en vooral op en top ambiance!Levellers Een band die toch ook al weg eventjes op mijn verlanglijstje stond om eens live te zien. Ik keek dan ook uit naar hun optreden. Van bij het opkomen had ik (en mijn collega-fotograaf Frank) meteen het gevoel dat ik de gitarist van ergens kende. Een ogenblik later wist ik meteen dat ik die gitarist enkele jaren terug had zien spelen met Celtic Social Club (bekijk gerust zelf de gelijkenis via deze link). Ik voelde mij meteen in Dranouter sfeer, waar de muziek van Levellers ook perfect zou passen. Live klinken ze allemaal nog wat sneller en energieker dan op plaat en het moet gezegd zijn, dit was gewoon een sterk optreden.Channel Zero Ongelofelijk dat ik deze grootmeesters van de Vlaamse metalscene nog nooit live mocht bewonderen voor mijn lens. Vreemd genoeg ben ik ze iedere keer gemist. Gezien hun twee topshows op Alcatraz deze zomer keek ik des te meer uit naar dit optreden. Een punch in je maag van jewelste maar genieten was het zeker!zondag 12 september 2021, Frietrock (Ter Waarde, Ieper) | Foto's & tekst: Pieter Bouckhout

Comments


bottom of page