top of page

Fotoverslag | Folkland - Metropool Enschede

Eigenlijk is het al buiten festival seizoen, eigenlijk verwacht je zon, gras, bier en barbecue, maar Folkland is in het mooie Metropool te Enschede. Het is het feestje in het oosten van Nederland voor de folk liefhebber.


De line-up van deze avond is om je vingers bij af te likken. Saint City Orchestra mag het publiek warm draaien en nemen dat met het creëren van een circle-pit op accordeon muziek wel heel letterlijk.


Met het feestje lekker opgang, mag het Groningse Rapalje het stokje overnemen en plots staat de gehele zaal vol. Na een leuk en gezellig optreden, laat Scrum zien waarom ze nog steeds als één van de grootste folkrock bands van Nederland zijn.


Scrum is tijdens de corona periode volwassen geworden, ze zetten een dijk van een optreden neer en lijken ondanks het vele bankhangen van de afgelopen twee jaar zeer goed op elkaar ingespeeld te zijn.


De afsluiter, het Duitse Fiddler's Green, was wel weer echt het gevoel van 'oh jaaaa feestje'! Het voelde vertrouwd, gezellig en vooral als of we thuis kwamen.


Folkland was een daverend succes dat hopelijk snel nog eens herhaald word.


Saint City Orchestra


Rapalje:


Scrum:


Fiddler's Green:Zaterdag 21 mei 2022, Metropool (Enschede) | Foto's: Mariëlle Groot ObbinkComments


bottom of page