top of page

Fotoverslag | Festival Dranouter - zaterdag

Het eerste weekend van augustus staat er ondertussen al voor de vijfde keer in grote letters Dranouter op het programma. Blij dat we na de pauze (om de welbekende reden) eindelijk weer diep in de westhoek kunnen afzakken voor dit gezellige festival.SX (Unplugged)

Gezien deze Kortrijkse band kort geleden besliste om er in 2022 een punt achter te zetten, wilden we hen sowieso nog een keer aan het werk zien. Een laatste keer, volledig unplugged nog wel, een eerste toppertje van onze tweede dag Dranouter.
Kalascima

De band werd door de organisator omschreven als 'de hotste band van Italië' dus dat klonk alvast veelbelovend. Ze begonnen zeer rustig aan hun set maar snel werden alle beentjes los gegooid en was het een zwaar dansfeestje. Gelukkig had de organisatie de banken van de clubtent deels weggenomen zodat er plaats was om te dansen en te feesten!

Crossbones Trombones
Tindersticks

De iconische band rond Stuart Staples kwam hier op Dranouter hun dertigste verjaardag vieren. Het perfecte rustpunt op deze warme zaterdag in West - Vlaanderen. De melancholische luistermuziek had een rustgevend effect op ons, en wist de main stage met gemak in te palmen.Manran

Vervolgens gaan we naar de Club stage voor de top van internationale folkscene. Manran staat gekend voor zijn eigenzinnige interpretaties van de Schotse traditionele muziek. Een collega had ons net voor het concert gezegd dat dit het beste was dat we dit weekend gingen zien uit dat genre en we kunnen hem alleen maar gelijk geven.Turfu

We gaan nog kort even dansen op de technofolk van Turfu. Deze band zou zelfs niet misstaan op tomorrowland, ze bouwen alvast een serieus feestje in de Cirque - tent.Tourist Le MC

Tourist Le Mc komt hier even 'de toerist' uithangen. Een vreemde eend zou je kunnen zeggen, als Antwerpenaar tussen al die West - Vlamingen. Maar diezelfde West- Vlamingen zingen al zijn hits mee alsof ze zelf al jaren in 't stad wonen in plaats van op de parking.

'Kan alleen maar geven, wa'k te geven em' - Wat hij te geven heeft wordt gesmaakt door het publiek en zelf betrappen we ons erop dat we bepaalde nummers ook volledig meezingen.Guido Belcanto

Van de ene poëet en troubadour naar de andere gaan we verder met Guido Belcanto. Zijn tijdloze nummers worden, net als de nummers van zijn jongere collega daarnet veelvuldig meegezongen. Hij gaat al even mee, maar is het zingen en rocken duidelijk nog niet verleerd!TaliskHET BESTE VAN ‘T WESTEN (FLIP + BRIHANG + WANNES + WIM & WIM)

Dat dit optreden vonken zou geven zag iedereen van ver aankomen. Het beste van de West - Vlaamse muzikanten samen op 1 podium. De ene na de andere hit wordt door de heren op het publiek afgevuurd. Het publiek zingt zowel de klassiekers van De Dolfijntjes (Wim Opbrouck en Wim Willaert) als de recentere nummers van Brihang woord voor woord mee.

Je ziet dat deze artiesten hier een thuismatch spelen. Ze amuseren zich te pletter op het podium en sluiten de zaterdag van Dranouter af zoals alleen zij dat kunnen.


 

Zaterdag 6 augustus 2022, Dranouter | Foto's: Pieter Bouckhout | Tekst: Pieter Bouckhout en Lies Decramer

bottom of page