top of page

Fotoverslag | Feral Grounds + Leftovers - WPC Nederland 3


Er zijn affiches die de aandacht trekken dit was er zo één.

Feral Grounds als hoofdact, met Leftovers in het voorprogramma!

Dit alles vond plaats in WPC Nederland 3 Wateringen.


Feral Grounds

In November heeft Feral Grounds een volwaardig album afgeleverd, daar ik enthousiast en nieuwsgierig wordt van nieuwe bandjes,wilde ik graag wat meer van de band horen.

Vier jonge muzikanten uit de regio Vlaardingen, Schiedam die een debuutalbum in eigen beheer uitbrengen.

Ik moet zeggen, ik ben onder de indruk. De invloed van Metallica en Alter Bridge is goed terug te horen maar toch met een eigen insteek. Hoewel de band zich in het zweet werkt, laat het publiek het afweten. Zo'n dertigtal mensen hebben de moeite genomen de te komen kijken. De show zit muzikaal goed in elkaar: stevige rocknummers afgewisseld met ingetogen gitaar ballads en daarbij mogen vanzelfsprekend de rock poses niet ontbreken.

Ondanks het geringe bezoekers aantal speelt Feral Grounds alsof ze voor duizend man staan. Dat is wat deze band verdiend, spelend op een groter festival zouden ze zeker niet misstaan.

Wanneer je open staat voor een nieuwe band met een eigen sound, dan moet je Feral Grounds in de gaten te houden.


Leftovers

In het voorprogramma stond Leftovers, eveneens een stel jonge gasten met passie voor muziek die de moeite nemen eigen muziek te schrijven.

Onwennig en iets wat verlegen stond de band op het podium.

Zo’n viertal eigen nummers met hier en daar een cover! De inspiratie is hoorbaar, de rockvibe met hier en daar een knipoog naar de punk. Maar de eigen nummers zitten goed in elkaar en voor een startup zeker de moeite waard om aan te horen.

 

vrijdag 13 januari 2023, WPC Nederland 3 (Wateringen, NL) | Foto's & tekst: Johan Sonneveld

Comments


bottom of page