top of page

Fotoverslag | Evil Invaders - Kavka Zappa


Deel van het gesprek tijdens Alcatraz: Ikke: "Hey Joe (jaja), wanneer na deze jullie volgende clubshow?" Joe: "Feestje in de Kavka voor het 10-jarig jubileum van onze eerste EP, komde af?" Ikke: "Wanneer isda en waarom daar iets speciaals rond doen?" Joe: "Omda we da plezant vinden! Zaterdag 23 september, wordt dikke fun mè wa verrassingen en een extra gast of zo." Ikke: "Ik kom af!" En zo lulde ik me alweer eens een concert aan dat ik initieel niet had ingepland. Belofte maakt schuld, dus ...


Evil Invaders

Het volledige verslag kunnen jullie morgen lezen. Onze powermetallady Ilke had zich er ook ingeluld. Benieuwd wat dat gaat geven. Evil zijn ze wel, onze Invaders: twee Duitse speedmetalbands als opwarmer voor de leeuwen gooien en dan zelf héél hard scoren. Ik ga er niet al te veel over zeveren, laat me gewoon stellen dat het verschil in klasse niet minnekes was. Van bij de start boenk derop en volle gas vooruit. Joe, Senne en Sam (Lemmens, ex-axeman die mee kwam feesten) gingen de strijd aan 'om het breedst smilen'. De trofee ging naar drummer Senne, ongelooflijk hoe lang die kerel achter zijn kit zat te grijnzen! De liekes? De hele eerste EP natuurlijk, ook wat recenter materiaal én drie covers. Niet de minste trouwens: Violence & Force (Exciter ... van waar halen de mannen de mosterd?), Angel Witch van de gelijknamige band én, misschien wel verrassend, Strombringer van ... (moet ik dat echt zeggen?). Trouwens, toen ik richting Kavka reed, beluisterde ik die EP en werd meteen terug gekatapulteerd naar 1983. Ik geef hier twee songs mee die overduidelijk zouden moeten maken - ook al zijde potdoof - waar de inspiratie vandaan komt: Stand Up And Fight en Evil Has No Boundaries. Het verschil met de vele generatiegenoten die dezelfde invloeden hebben? Evil Invaders staan zo goed als op gelijke hoogte met de oervaders van de speed/thrash metal!

Had ik er spijt van dat ik de Schelde onder gedoken ben hiervoor? Wat peisde nu zelf: top band, top performance en een fotopit die meteen een warzone leek, daar doe ik het allemaal voor!


Violent Sin


CobraKill


 

zaterdag 23 september 2023, Kavka Zappa (Antwerpen, BE) | Foto's: & tekst: John Van de Mergel
Comments


bottom of page