top of page

Fotoverslag | Euroblast - zaterdag

Het Duitse Euroblast Festival wordt jaarlijks in de Essigfabrik in Keulen gehouden. De alweer 15de editie van het festival, dat zich richt op allerlei vormen van progressieve metal en rock muziek, vond dit keer plaats van vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober. Wat Euroblast elke keer zo tof maakt is dat je gegarandeerd hele vette bands in de line-up te zien krijgt, vaak voor ze echt “groot” zijn, en dat er tegelijkertijd een hele fijne, relaxte sfeer op het festival heerst, zelfs als het zoals nu volledig uitverkocht is. Het is dan ook niet gek dat je in het publiek mensen tegenkomt die elk jaar terugkomen. Ook voor mij is het één van mijn favoriete Europese festivals.


De Euroblast Family kreeg kort geleden wel zwaar nieuws te verwerken, toen de gehele Europese tour van Voyager (die nauwe banden met het festival hebben en ook dit jaar er zouden spelen) uitgesteld werd doordat zanger Danny helaas kanker blijkt te hebben en die strijd nu moet aangaan. Het gat in de line-up werd opgevuld door Leprous, die er in plaats van één, twee headline shows speelden, een “New Era” en “Old Era” set. Daarnaast zagen we gedurende het festival regelmatig steunbetuigingen voor Danny, van Voyager merch met een “Fvck cancer” sign tot aan de Euroblast Family die tijdens het shout-out momentje met z’n alle Promise van Voyager luidkeels zongen. Of de emotievolle en intense uitvoering van Promise door Einar Solberg, waarna meerdere mensen in het publiek het niet droog hielden. Heel mooi om te zien.


De optredens van Leprous, zowel de “New Era” als “Old Era” set waren echt ontzettend sterk, net als de show van Einar Solberg’s solo-project. Verder op Euroblast hele vette shows van o.a. Ghost Iris, The Hirsh Effekt, Atlas, Allt, Playgrounded en Earthside. Ik was er op de zaterdag en zondag bij voor een foto-verslag! De foto’s van de zaterdag van Euroblast check je hieronder.

Leprous (New Era set)


The Hirsch EffektEuroblast

Heart of a Coward

Ghost IrisZaterdag 30 september 2023, Euroblast Festival (Essigfabrik, Keulen) | Foto's: Jessica Santiago Lopez

Comentarios


bottom of page