top of page

Fotoverslag | ERA - Vorst Nationaal


Als je de uitnodiging krijgt aanwezig te zijn bij het live optreden van ERA, ook al is het in Brussel, dan is het lastig om nee te zeggen. Zeker als je ook nog mag fotograferen.DeLaurentis

Als support is een kort optreden gepland van DeLaurentis. Deze dame maakt in haar eentje elektro-filmische muziek. Hard en zacht, met een beat maar toch ook wel met emotie. Ze gebruikt daarbij de techniek om haar stem te manipuleren.ERA

Een heel ander gevuld podium met ERA. Een sterke vijf-mans band met als leider Eric Lévi, een zes-vrouws strijkensemble, een koor met een twintigtal zangers/zangeressen en vier lead vocalisten: Shanul Sharma (Australische operazanger), Ekaterina Shelehova (Canedese operazangeres) en de twee voor mij beter bekende Alessia Scolletti (zangeres Temperance) en Michele Guaitoli (zanger Temperance en Visions of Atlantis).

ERA is een muziekproject van de Franse muzikant Eric Lévi dat werd gestart in 1996. Wereldwijd zijn er ruim 12 miljoen cd's verkocht. Als je dan Ameno zegt, dan weten de meesten wel waar ik het over heb.

Muzikaal gezien mixt ERA Gregoriaanse gezangen met moderne genres, zoals pop, rock en elektronische muziek. De teksten zijn geschreven door de Britse Guy Protheroe in een zelfbedachte taal die lijkt op Grieks en Latijn. Andere muzieknummers bevatten echte teksten in Latijn, het Engels en Arabisch. In de LIVE EXPERIENCE is rock de meer dominante stijl en is de afstand tot symfonische metal soms erg klein. Het leverde door de wisselend podium bezetting, mooie podiumopbouw en passende visuele effecten een prachtig dynamisch spektakel op dat hogelijk werd gewaardeerd door de vele bezoekers.


 

zondag 8 december 2022, Vorst Nationaal (Brussel, BE) | Foto's & tekst: Ton Dekkers

bottom of page