top of page

Fotoverslag | dunk!festival 2023 - dag 3Laatste dag van dit interessante (ontdekkingen) en sympathieke (sfeer, mensen) festival en dus tijd om wat te luisteren naar de bezoekers, enkele merch stands aan te doen en even reflecteren. Vanzelfsprekend ook even polsen bij de organisatoren wat hun indrukken waren na die tweede editie in De Vooruit. Luc Lievens stond me graag te woord voor een eerste beknopte evaluatie. "Vergelijken met het verleden is niet evident, maar ik doe toch een poging. In Velzeke verkochten we meer combitickets waardoor de aantallen constanter lagen, zo rond de 1.000 per dag. Nu zien we dat de bezoekers, zeker deze uit het buitenland, kiezen voor een combinatie Gent (de stad in al haar aspecten) en ons festival. Dat het eerste concert telkens om 14u30 van start ging, gaf onze bezoekers natuurlijk ook die extra mogelijkheid. Misschien dat er daarom meer dagtickets worden verkocht. Op donderdag lag de verkoop rond de 800 tickets, zaterdag keken we tegen de 1.000 aan en vrijdag was met bijna 1.100 kaartjes de topdag. Geen echt grote verschillen weliswaar. Zo af en toe horen we nog het gemis van die charmante 'boslocatie', al merken we dat onze keuze geleidelijk aan meer wordt aanvaard en voordelen van de nieuwe locatie worden geapprecieerd. Het is toch een opluchting dat er geen al te grote weerstand is tegen verandering, temeer we de sympathieke omkadering - met dank aan onze vrijwilligers en het 404-team - hebben kunnen behouden. Muziekliefhebbers zien natuurlijk ook meteen dat de nieuwe formule met méér podia en dus een nog ruimer en gevarieerder aanbod een nieuwe troef is.


Financieel zijn we er nog niet, maar het is al een pak beter dan in 2022 en als deze evolutie zich verderzet, stevenen we in 2024 op een break-even af. Factoren die meespelen zijn het stijgende artiestenbudget (begrijpelijk), de merkelijk hogere logistieke kosten en een toch wel tegenvallende projectsubsidie. We kijken echter met een goed gevoel naar de komende editie en hopen dan ook al onze trouwe dunk!faces opnieuw te mogen ontvangen... naast een pak nieuwe fans. Niets maakt ons gelukkiger dan een mooi vooruitzicht." - John


Solkyri | concertzaal

Svntax Error | balzaal


Gavran | domzaal


GGGOLDDD | concertzaal

Als fotograaf bereid je je voor, waaronder het bekijken van liveoptredens via YouTube een onderdeel is. Zo wist ik vrij snel dat ik deze Rotterdamse altpopband absoluut wilde shooten als één van de weinige bands die wel eens frontlicht durft te gebruiken én over een charismatische frontvrouw beschikt. Toegegeven, de muziek was niet echt een factor om snel een plaatsje vooraan het podium te bemachtigen. Wanneer die dan echter ook nog eens héél erg goed meevalt, dan moet ik gewoon na het fotowerk blijven hangen om het geheel in me op te nemen. Véél elektronica in hun sound, maar wanneer de drums en gitaren ingezet worden, hellen de triphopinvloeden duidelijk naar post rock over en krijg je een mysterieus en donker geheel. Niet in het minst dankzij die diepere, deels zwoele stem van Milena Eva. Topper van dag 3.Mushroom Giant | balzaal


Use Knife | domzaal

Gezien tijdens Push The Button (Oostende) en als goed genoeg bevonden om ook tijdens dunk!fest nog eens mee te pikken. In de Domzaal stonden - in tegenstelling tot in Oostende - geen vrouwen van middelbare leeftijd vooraan te dansen, maar een groepje jonge 'Spaans-ogende' jongeren. Opnieuw bracht het drietal, verscholen achter torenhoge doorkijkgordijnen, groovy Arabische ritmes met bezwerende zang. De projecties op de doeken waren echter véél te zwak deze keer om er ook maar één deftige foto van te maken. Ook geen zijlichten zodat de muzikanten zo goed als in het stikdonker zaten. Ik wil jullie toch één foto meegeven, al is het er eentje van 8 april (De Grote Post).


EF | concertzaal

Wat onderscheidt een Zweedse postrockband van alle andere? De kunst om de meest catchy melodieën en harmonieën in hun geluid te verwerken. Dat kunnen de Zweden als geen enkel andere nationaliteit (in Europa) en dat binnen zowat elk genre. Al zien we drie bandleden vooraan het podium, toch gaat alle aandacht naar nieuwe cellist János Alexander Madaras. Van mijn kant toch, want ik ben een echte cello buff geworden. Een zoveelste instrumentale band? Dacht ik tot er toch zang aan te pas kwam. Leuke band, interessant optreden.


SEIMS | balzaal[BOLT]| domzaal


We Lost The Sea | concertzaal


De Osos | domzaalOiseaux-Tempête | balzaal


Mono | concertzaal


 

Foto's: Wim Wilms & John Van de Mergel

Met dank aan het team van dunk!, Kunstencentrum VIERNULVIER alsook de véle erg sympathieke medewerkers (crew) die ons telkens opnieuw héél warm hebben ontvangen en wegwijs gemaakt.

bottom of page