top of page

Fotoverslag | Dudsekop & Wolvennest - 4AD


Josh Fury, gitarist bij Dudsekop - 4AD

Een donker avondje Black Metal in de 4AD om het weekend in te zetten. Of moet ik zeggen "Pikzwarte metal"? De Ieperse heren van Dudsekop geven Black metal een nieuwe invulling. Een lokale invulling die ik wel kan smaken, want ik denk niet dat ik al veel bands in het West - Vlaams heb horen grunten. Vernieuwend en muzikaal zeer goed met o.a. sterk gitaarspel van Josh Fury, die ik nog ken van bij King Hiss. Altijd een plezier om die laatste te fotograferen trouwens, geen idee hoe maar ik heb dikwijls goede foto's van hem als ik bands van hem fotografeer. Na de changeover was het dan de beurt aan Wolvennest. Een Belgisch collectief dat een mix van Black metal en doom metal brengt. Een doodskop, kandelaars met kaarsen en geurstokken, verschrikkelijk veel rook en een bezwerende stem. Zo krijg je al snel een speciaal sfeertje in de concertzaal. Opnieuw heel donker en sfeervol, zeker dankzij de lage, prekende stem van Shazzula. Doet mij persoonlijk een beetje denken aan sommige occulte black metal bands uit Scandinavië, wat voor alle duidelijkheid zeer goed bedoeld is. De 4AD moet nog maar eens bekomen van een speciale, maar epische avond.

DudsekopWolvennest


 

Vrijdag 15 december 2023, 4AD (Diksmuide, BE) | Foto's en tekst: Pieter Bouckhoutbottom of page