top of page

Fotoverslag | Dom Martin - Musicon


Het is altijd weer een belevenis om af te reizen naar het Haagse Musicon waar je in een intieme setting oog in oog staat met de optredende artiest.

Vanavond is de beurt aan Dom Martin een opkomende blues sensatie die acte de présence geeft. In acht nemend dat hij fan is van en geïnspireerd is door mijn persoonlijke grootheid Rory Gallagher was mijn interesse extra aangewakkerd. Wanneer bovendien gitaristen als Joe Bonamassa fan van je zijn, moet je toch wel wat in je mars hebben.

Openen deed hij met een akoestische set van twintig minuten. Na een korte pauze gaan de stekkers er in en laat Don horen wat hij elektrisch in zijn mars heeft.

Er passeerden zowel nummers van het nieuwe album A Savage Live als covers van grootheden die hem inspireerden en die hem gebracht hebben waar hij nu staat. Het optreden was een aangename mix van rauwe emotie en technische bekwaamheid. Het publiek werd meegenomen op een reis door de diepgaande emoties van de blues, waarbij Martin zowel subtiel als krachtig te werk ging. Een oude ziel in een nieuwe lichting bluesgitaristen. Zijn interactie met het publiek in zijn onvolprezen ‘Iers accent voegde een persoonlijke touch toe aan de avond.

Het optreden van Dom Martin is een ervaring die zowel doorgewinterde blues liefhebbers als nieuwkomers binnen de blues zal aanspreken. Zijn indrukwekkende gitaarspel en de knipoog naar de grootheden uit het verleden liggen heerlijk in het gehoor, een aanrader! 

woensdag 06 September 2023, Musicon (Den Haag, NL) | Foto's & tekst: Johan Sonneveld

Comments


bottom of page