top of page

Fotoverslag | Dimmu Borgir + Amorphis, 013 Poppodium

In 013 zijn ze 2020 begonnen met een donderslag! Een co-headline van Dimmu Borgir en Amorphis is een heidens festijn wat je toch maar zelden tegenkomt. De symfo-blackmetallers van Dimmu Borgir wisten afgelopen november nog hun Main Stage in vuur en vlam te zetten met hun eerste show in héle lange tijd. Dat optreden smaakte absoluut naar meer, net zoals het laatste werk ‘Eonian’ (2018), waarop deze vossen na 8 jaar stilte laten horen hun streken nog niet verloren te hebben. 

Amorphis speelde nog ooit de deathdoom klassieker ‘Tales Of A Thousand Lakes’ integraal in 013. Maar zoals op die plaat klinkt Amorphis niet meer. Door continue progressie in hun sound hebben ze nu een compleet eigenzinnige collage samengesteld, ergens tussen melo-death, prog-, gothic- en folk-metal in. Bovendien zitten ze op een ‘creative peak’, want ‘Under The Red Clouds’ (2015) en ‘Queen Of Time’ (2018) behoort tot hun beste werk.

Als opener fungeerde de meesterlijke blackmetalband Wolves in The Trone Room. De band die meerdere klassiekers op hun naam heeft staan en op o.a. Roadburn al heeft laten zien een fantastische liveband te zijn? Wat een avond!


(Bron: 013 Poppodium)Dimmu Borgir 

Amorphis

zaterdag 25 januari, 013 Poppodium (Tilburg) | Foto's: Wim Wilms

Komentarze


bottom of page