top of page

Fotoverslag | Celeste en Conjurer, Baroeg

Op vrijdag 11 maart was het eindelijk weer tijd om te genieten van een show zonder maatregelen. Op het programma in Baroeg in Rotterdam het experimentele Celeste en de post-metal/sludge/doom band Conjurer.

Het is tof om weer zoveel mensen in Baroeg te zien en tegen de tijd dat Conjurer uit de UK aan de slag kon om de avond te openen was de zaal lekker gevuld. Wat volgde was een kneiterharde, intense en muzikaal sterke show van Conjurer die een muur van geluid op ons afknalde. Niet gek ook dat er aardig wat mensen aanwezig waren die speciaal voor Conjurer naar Rotterdam waren afgereisd. Waar de band naar eigen zeggen normaal gesproken nauwelijks tijdens hun shows praat, was dit in Baroeg na een verkeerd ingezette toon wel het geval. Het zorgde voor een luchtig momentje in de loodzware set van Conjurer, die door het publiek goed ontvangen werd. Voor de liefhebber van het genre is Conjurer een absolute aanrader om live te checken.

Hierna was het aan het Franse Celeste om het podium in Rotterdam te betreden. Na een sterke opening van de set van het hoofdprogramma duurde het niet lang voor de kenmerkende rode lampen op de hoofden van de bandleden verschenen. Een indrukwekkende toevoeging aan hun live set die voor meer sfeer zorgde en de nummers een extra dimensie gaven. De muziek van Celeste is zwaar en intens, maar de band weet deze ook live ijzersterk neer te zetten en het publiek met zich mee te krijgen. Het was dan ook weer genieten en Baroeg van zowel Conjurer als Celeste, als ook van het feit dat we eindelijk weer van live muziek kunnen genieten.

Vrijdag 11 maart 2022, Baroeg (Rotterdam) | Foto's & tekst: Jessica Santiago Lopez

bottom of page