top of page

Fotoverslag | Candlemass, Konvent, Kavka Zappa

Het was afgelopen zaterdag een mooie zonnige lentedag. Perfect om ons onder te dompelen in een avondje gevuld met donkere doom. Candlemass was speciaal naar België afgezakt om hun cult klassieker Epicus Doomicus Metallicus te spelen.


Cult of Scarecrow

Cult of Scarecrow had de ondankbare taak om de avond te openen. Spijtig genoeg was er omwille van het vroege uur nog niet veel volk aanwezig. Dit lieten ze echter niet aan hun hart komen en zeker de zanger smeet zich volop.


The Fifth Alliance

De Nederlanders van The Fifth Alliance waren de verrassing van de avond. Hun optreden sloeg in als mokerslag bij mij met misschien als enige minpuntje de zeldzame clean vocals van de zangeres.


Marche Funèbre

Je kunt er bijna prat op gaan dat als er in België iets van doom metal geprogrammeerd wordt, dat Marche Funèbre er bij is. Dat was nu niet anders het geval. In het begin van hun optreden werden ze wat geplaagd met technische mankementen. Maar geroutineerd als ze zijn, heeft dit hun optreden niet te hard geïmpacteerd. De ondertussen reeds goed gevulde zaal zag en genoot.


Konvent

5 dagen voor deze show heeft King Witch moeten annuleren. In allerijl vond de organisatie een meer dan waardige vervanger met Konvent. Deze Deense dames horen bij mij de ontdekkingen van de afgelopen 2 jaren. Hun logge death/doom kon de zaal duidelijk bekoren.Candlemass

En dan was het eindelijk tijd voor het hoogtepunt van de avond. Eindelijk kon ik Candlemass hun epische meesterwerk nog eens integraal live aanhoren. Vanaf de eerste noten van Solitude was het duidelijk: Dit is waarvoor we naar hier zijn gekomen. Vanaf de opener tot het laatste bisnummer Mirror Mirror was dit volop genieten. Al moet ook wel opgemerkt worden dat het duidelijk is dat ze niet meer van de jongsten zijn en hier en daar toch wel wat steekjes laten vallen.


 

Zaterdag 14 mei, Kavka Zappa (Antwerpen) | Foto's & tekst: Wim Wilms
Comments


bottom of page