top of page

Fotoverslag | Bevrijdingsfestival Limburg Sena Performers Clubtour 2021


Ook dit jaar was er geen festival op het ARLO-terrein in Roermond waar je normaal kan genieten van de leukste (inter-)nationale acts met een heerlijk Lindeboom biertje in de hand. Daarom werd het festival op een heuse tour gestuurd.

Wij brengen een fotoverslag van de avond op C-Mill (Heerlen).

Luwten Muziek die zowel het hoofd en hart prikkelt. Luwten weet dit te doen door middel van zelfgeschreven delicate elektronische popliedjes, gedragen door een zachtzoete stem. In het verleden was de muziek een poging om licht te werpen op het introverte, omarmende comfort in je eigen eenzaamheid en zelf-zijn. Het tweede album ‘Draft’ gaat een andere uitdaging aan: hoe ben je die persoon met anderen inde kamer. Luwten bewondert zangeres St. Vincent, koningin van de indiepop, die alles vormgeeft inde stijl van het lopend project. Dit is het soort totaalkunstenaarschap dat Luwten ambieert. De omhelzing en empathie in de muziek ligt in het proces zelf. Er worden nieuwe wegen gezocht, zonder eerst de handleiding te lezen

Madoux Madoux is een singer-songwriter die duistere en droomachtige alt-pop liedjes schrijft door de humeurige mix van droomachtige akoestische instrumenten, diepe elektronica en analoge synths gecombineerd met de opvallende, betoverende zang. Geïnspireerd door artiesten zoals Warhaus, Alanis Morisette en Ane Brun begon Madoux als tiener al met het schrijven van liedjes op de oude klassieke gitaar die haar vader haar had nagelaten. Ze studeerde aan de Rockacademy in Tilburg, waar haar voorliefde voor indie-muziek zich nog diper wortelde. Hoewel muziek er thuis met de paplepel werd ingegoten dankzij de vinyl collectie van haar vader en de geschiedenis van haar moeder als zanger was het uiteindelijk Wish You Were Here van Pink Floyd die haar deed realiseren dat muziek een centraal thema in haar leven zou moeten spelen.


Norah Rhodes De winnares van de Songs for Freedom wedstrijd van het Bevrijdingsfestival Limburg 2021. Met haar nummer Fly Away wist ze de jury te imponeren, ondanks dat ze pas 15 jaar oud is. Ze zingt haar hele leven al en wordt geïnspireerd door artiesten zoals Billy Eilish. Misschien heb je haar al mogen zien optreden bij de Kunstbende, waarbij ze tweede plaats behaalde in de categorie ‘Muziek’. Iets waar we zeker van uit mogen gaan is dat wij van Norah nog veel gaan horen.


Ar-Jane Ar-Jane is de artiestennaam van singer-songwriter Arjanne Beukens, een ambitieuze twintiger uit Geleen. Ze staat bekend voor haar melancholische melodieën. Samen met haar band creëert ze een uniek geluid door organische instrumenten te gebruiken en hier en daar wat subtiele elektronische elementen te combineren. Haar carrière begon in 2016 toen ze eigennummers begon te schrijven en voor het eerst optrad. In de jaren daarop startte ze o.a. met haar studie aan de Tilburgse Rockacademie, won ze de regiofinale van Kunstbende én won ze de Limburgse wedstrijd Frontstage in2020. “Kippenvel” was vaak de reactie. Dat is precies wat Ar-Jane wil bereiken. Met haar muziek hoopt ze mensen troost te bieden, net zoals haar inspiratiebronnen Phoebe Bridgers, Lana del Rey en Aurora voor haar deden.

zondag 12 september, Sena Performers Club Tour (C-Mill, Heerlen) | Foto's: Hans Anneveldt - Tekst: Bevrijdingsfestival

bottom of page