top of page

Fotoverslag | Autarkh en Inferum in Baroeg

Autarkh en Inferum spelen in oktober een paar shows in Nederland en op vrijdag de 15de was het Rotterdamse Baroeg aan de beurt om beide bands te ontvangen. Het uit Tilburg afkomstige Autarkh is een voortvloeisel van Dodecahedron, al gaat Autarkh net een stapje verder. Ik was zeer onder de indruk van de livestream set van de band op Roadburn Redux en was dan ook benieuwd naar hoe het zou zijn om Autarkh eens in het echt te zien. Op naar Baroeg dus!


De avond werd geopend door het uit Eindhoven afkomstige Inferum en allereerst, wat was het weer eens fijn om een echte show in Baroeg te zien, zonder de 1,5 meter of te moeten zitten en met echt publiek! De fijne dingen. Alleen al over het weer ervaren van live shows zou ik een heel verslag kunnen schrijven, maar terug naar de show en Inferum.

Inferum brengt een portie death metal met progressieve invloeden; mechanical death metal zoals de band het zelf noemt. Inmiddels zijn ze geen onbekenden meer in Rotterdam na eerder al op Baroeg Open Air te hebben gestaan en de Metal Battle veldslag west in ditzelfde Baroeg te hebben gewonnen in 2017. Ook vanavond maakt Inferum indruk en is te zien dat de band blijft groeien. Sterke performance, waar het aanwezige publiek enthousiast op reageert.


Na een korte pauze wordt er snel doorgegaan met Autarkh. Ook in Baroeg maakt de band indruk. Het is jammer dat het geluid niet overal en altijd even goed afgesteld staat. Zeker bij een band zoals Autarkh, waar er veel in de muziek te ontdekken is en de meer progressieve elementen soms in de muur van geluid leken te verdwijnen. Op dit puntje na was de band goed in vorm en werd er vooral een vette sfeer neergezet, passend bij de muziek. Niet teveel gelul, maar vooral spelen en de sfeer vasthouden. Zeker een aanrader om eens live te checken, dus heb je de kans? Gewoon gaan!
vrijdag 15 oktober 2021, Baroeg (Rotterdam) | Foto's & tekst: Jessica Santiago Lopez

bottom of page