top of page

Fotoverslag | Atomic Vulture, Charlie Rockets

Sinds 2014 is Klinkende Kroegen - tijdens de grote vakantie - een gratis concertreeks in Brugge waarbij elke woensdag maximum drie kroegen steun en promo krijgen van Stad Brugge om een concert te organiseren. In 2017 kreeg het initiatief een vervolg in de deelgemeenten onder de naam WIJklanken.


Meestal zijn de coverbands daarbij goed vertegenwoordigd, maar City Hostel CHARLIE ROCKETS koos voor de stonerrockband Atomic Vulture.

Die vieren dit jaar hun tiende verjaardag met een nieuwe plaat Moving Through Silence, uitgebracht door Polderrecords.

Een zittend concert van een stonerrockband is niet zo voor de hand liggend en door de bekende beperkingen kon er niet veel volk in de zaak plaatsnemen. Door de grote open ramen was het concert echter ook op straat heel goed te volgen.

Maar liefst zeven van de acht nummers van Moving Through Silence werden gebracht; voor velen onder ons een première.

Nieuw werk als Eclipse en Intergalactic Takeoff werden afgewisseld met enkele nummers uit vroegere albums. De set viel enorm in de smaak bij het publiek.

Pascal David (gitaar), Kris Van Hollebeke (bas) en Jens Van Hollebeke (drums) konden de aanwezigen bijna twee uur boeien met hun energieke reis door oud en, vooral, nieuw werk.

Veel respect ook voor de jonge dame die het ganse concert doorbracht met haar vingers in haar oren.woensdag 21 juli, Charlie Rockets (Klinkende Kroegen, Brugge) | Foto's: Michel De Pourcq, Tekst: Johan Vanparys

Comments


bottom of page