top of page

Fotoverslag | Amenra plays 'The Mirror' by Tarkovsky

Ik mocht aanwezig zijn op deze 'film- en concertavond' ingericht door MOOOV Filmfestival en Cactus Muziekcentrum in het Concertgebouw te Brugge. Voor mij was de uitdaging hoe dit in beeld te brengen (lees op een vaste aangewezen zitplaats, zeer beperkte licht-omstandigheden en niet in de mogelijkheid om mij te verplaatsen gedurende anderhalf uur). Verwacht dus hieronder geen typisch fotoverslag.


Groot was mijn interesse op welke manier Amenra hun veelzijdig talent losgelaten had op een herbewerking van de muziek van deze film. De groep zat in halve kring voor een groot filmscreen met de rug naar het publiek. Verrassend begon de film met xylofoonklanken en met muziek die weinig gelinkt kon worden aan de gekende hardbeukende sound van de groep.

Slechts één fragment kwam voorzichtig in de buurt van hun eigen muziek. Voor de rest was iedere noot of klank die gespeeld werd een surplus voor deze ietwat duistere, autobiografische film van Tarkovsky. Er werd zelfs een klassieke gitaar gehanteerd bij een scène die zich afspeelde bij een stierengevecht.

Na de sunrise-sessie in het Rivierenhof, hun akkoestische set in de Bourla lijkt er blijkbaar bij Amenra geen stop te staan op hun honger naar het brengen van verschillende muziek-stijlen. We kijken alvast naar een volgende project.

Na de film bleek iedereen héél positief verbaasd hoe Amenra aan deze film een positieve meerwaarde bijgebracht had. We kijken alvast reikhalzend uit welke muzikale uitdagingen deze groep ons nog zal bezorgen.


 

Woensdag 17 november 2021, Concertgebouw (Brugge) | Foto's en tekst: Franky Vanhove

bottom of page