top of page

Festivalverslag | Made In Belgium, Gebouw-T


In Bergen op Zoom konden we afgelopen weekend al voor de tiende keer proeven van Belgische muziek en bier op het Made In Belgium festival. In de gezellige zalen van Gebouw-T kon je genieten van bands als Flying Horseman, Admiral Freebee en SONS! Door omstandigheden kon onze verslagever de eerste beide bands niet meepikken, waarvoor onze excuses.Admiral Freebee

De Admiraal opende eerlijk gezegd niet zo super en zat er bij zijn eerste nummer zelfs wat naast. Hij pikte de draad wel snel op en bewees dat een vos wel zijn haren maar niet zijn streken verliest. Hij kreeg er in zelfs bij. Met nieuwe nummers onder begeleiding van Timi Coenen aan gitaar wist hij mij, maar vooral de zaal, helemaal mee te krijgen met dit nieuwe Admiral Freebee verhaal. Naast zijn nieuwe nummers kwamen ook wat classics aan bod waaronder Einstein Brain. Ja, zeker een aangename opener en ik kijk uit naar het nieuwste album getiteld The Gardener.

Kids With Buns

Als ik het kort moet samenvatten: Kids With Buns, voorgesteld als ‘kinderen met broodjes’, door de presentator, heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Hoewel deze toch niet laag gespannen waren. Ze kregen met hun enorm mooie blues en soulmuziek de hele zaal stil. Het wil ook wat zeggen als je na het optreden de mensen een staande ovatie ziet geven terwijl ze elkaar nog eens vertellen hoe geweldig ze het wel niet vonden. De superleuke muziek gecombineerd met de zeer sympathieke en vaak ook hilarische tussenkomsten van de dames maakten een zeer aangenaam optreden. Zeker voor herhaling vatbaar.


SONS

Als afsluiter was er SONS… jongens, jongens, jongens. Wat een gekkenhuis! Van tevoren vertelde ik al hoe ‘4 jongens uit Melsele het kot af gingen breken’, maar dat ze er geen spaander van zouden heel laten wist ik niet. De muziek was vanaf de eerste noot van een niveau om u tegen te zeggen en verzwakken deden ze niet meer. Het was alsof er een trein door de zaal denderde die het eerste uur niet ging stoppen. Zelfs aan het laatste nummer: Can You See Me, toonden de jongens geen teken van vermoeidheid en maanden ze het publiek aan om nog een keer alles te geven. En alles geven is wat ze deden. De moshpit die er al heel het optreden aan de gang was verdubbelde nog eens in grootte en zelfs de mensen die aan de kant stonden bleven er niet van gespaard. Voor mij een ervaring om nooit meer te vergeten. Bedankt SONS en hopelijk tot heel snel voor jullie nieuwe plaat.

Made in Belgium was dit jaar dus een super editie met grote artiesten die nog grotere prestaties leverden. Bedankt gebouw T, bedankt artiesten en tot volgend jaar! Bedankt Harrij Stekel voor je foto's. Hieronder toch ook nog foto's van de bands die ik niet kon zien.


zaterdag 9 oktober, Gebouw-T (Bergen op Zoom) | Foto's: Harrij Stekel, Tekst: Arno Bollaers


Comments


bottom of page