top of page

Festivalverslag | Kessel Zoo 2022


Een onverwachte aangename mengelmoes aan muziekgenres wat zorgde voor een zeer gezellige avond. Kessel Zoo. Helaas heb ik niet genoeg meegekregen van het begin van de avond wegens werk en ook de laatste act heb ik gemist wegens dezelfde reden. BOEH! I know… Al heb ik wel kunnen genieten van Stucker, COI en Aufhebung. Enkele DJ’s tussendoor ook, met balkan en techno — wat ik heb gehoord toch. Tof, tof, tof! Alleen maar goeie dingen, zoals het hoort op een vrijdagavond. Voor wie er niet bij was, even een korte recap.FAAR.

FAAR. was aan het spelen bij het binnenwandelen en meteen zag ik een dude op zijn sokken jammen. De 3-koppige band was smooth aan’t spelen en vooral jazzy influences heb ik gehoord. Dit was op gang komen en rustig aan de avond beginnen. Van de weinige noten die ik van hun heb meegekregen heb ik wel genoten. Dus, de avond kon van start gaan.


Stucker

Stucker heeft de keet als eerste afgebroken. Met heavy grunge/punk songs heavily influenced by Arctic Monkeys zetten ze een stevige set neer. Ook wel wat hoekjes aan af, met hun gekke kostuums. Ze brachten een toffe show, tbh. Er werd gestagedivet, de frontman bevond zich even in de pit, een alien die iedereen verder aanzette tot moshen en even verward was over kiezelsteentjes? Anyway, was grappig. Hun nummer Passing Me By is te beluisteren op Spotify en is wel een aanrader. Aan de rustigere kant wel en heel erg Editors/Arctic Monkeys. Er was ook een nummer met de tekst “Can we go to your place ‘cause mine’s a mess” — of toch iets in die lijnen — en die was mijn persoonlijke favo. Er zijn wel geen politiesirenes beginnen klinken in the background. Misschien maar beter ook want dit feestje moest nog effe door.


COI

Hierna was het de beurt aan COI. SOJO’s in-house truth spitter en harde bars neerleggende dude. Dit was zoals het hoort; in de kring in de modder, trainingsbroek, hemdje open en die fy-finger high up in the air. Dit was real talk en lekker rauw. COI heeft nice flow op eigen beats, goeie crowd feeling en weet de sfeer erin te houden. Beentjes werden losgegooid. Als ge rap wilt ontdekken van eigen bodem dat nog niet mainstream is, dan MOET ge echt deze dude uitchecken. Als ik hem moet vergelijken, dan zit hij zeker in de lane van ZG maar meer down to earth en ik vond hem soms ook beetje Limburgse hartelijkheid uitstralen. Props!!!


Aufhebung

Als laatste heb ik Aufhebung aan het werk gezien. Deze vier gasten hebben geen intro meer nodig. Ze brengen topnotch stoner rock en zijn qua performance neusje van de zalm. Hun set is altijd een beetje zoals een bootvaart op zee; met afwisselend stille waters en zware stormen. Niemand staat stil bij Aufhebung en zelfs de meest stijve harken weten die knietjes te buigen of nek los te gooien tegen het einde van hun set. Er werden trouwens letterlijk hoedjes afgenomen en het applaus dat ze kregen was standing ovation level. Over Aufhebung kan ik enkel zeggen dat ge ze best nu gaat checken voor ze groot groot worden. Want dat zit er voor hun echt wel in. Na hun set werden ze vergeleken met namen zoals Tool en da’s toch, denk ik, niet niks.


Voor een gratis festival was Kessel Zoo echt zot goed. Het eten was van van topniveau, de geluidstechnicus zorgde dat alles haarscherp klonk en de mensen van het licht hebben een enorm mooie show neergezet. Wat mijn fotografen hart uiteraard zeer blij heeft gemaakt ook. De side-acts voor de kinderen, de DJ-booth achterin, de mensen achter den tap die voor hemelse pintjes zorgden, de versiering,… Kortom, 5 sterren!


sfeer 

zaterdag 10 September 2022, JH SOJO (Leuven, BE) | Foto's & tekst: Sinitta Leunen
bottom of page