top of page

Festivalverslag | Hellfest deel 2 dag 4 - Clisson FR.

Van 17 tot en met 19 Juni vond in het bloedhete Franse Clisson, deel 1 van Hellfest plaats.

Dit vijftien jarige bestaan van Hellfest word groots gevierd met 2 weekenden vol metal. De eerste week was Mariëlle aanwezig en ze bracht alvast leuke fotoverslagen mee terug. De tweede week was onze big chief Pieter aanwezig met Gert-Jan als reporter van dienst.



Op deze laatste dag van het festival besliste de organisatie om geen gewone fotografen meer toe te laten op de hoofdpodia, enkel priority passes. Een fikse streep door onze rekening, gezien we zeker de zondag voornamelijk voor die bands waren afgezakt. Ter vervanging daarvan hebben we onze aandacht verdeeld over de bands op de

kleinere podia in de tenten. Spijtig genoeg was de muziek daar veelal ons genre niet, en willen we ons beperken tot een fotocompilatie die hopelijk de sfeer ter plekke toch enigszins in beeld kan brengen.


Ufomammut


Memoriam


Thou


Archgoat


Eyehategod


Sabaton

Na een zware vierdaagse sluiten we af met twee concerten zonder camera, we genieten nog even van de indrukwekkende show die Sabaton toch altijd weer is. Iets korter weliswaar dan op Graspop, en durven we beweren, een heel klein beetje minder enthousiast? Geen Race to the Sea en geen Resist & Bite. Die laatste spelen ze alleen in België live dus dat hadden we wel verwacht maar ik vond het jammer dat ze er dan geen Fields of Verdun tussen gesmeten hadden. We lieten het niet aan ons hart komen

en met ons, de rest van bomvolle wei. De vlammenwerpers op de bars draaiden overuren, er werd duchtig op en neer gesprongen, de oh-oh-oh's voor Swedish Pagans werden lang voordien al gebruld. Het bekende fluitje voor To hell and back was een mooie afsluiter van een zeer sterk concert.


Metallica

De echte apotheose van deze Hellfesteditie: iedereen op het plein voor een zeer geslaagde show. Een goeie mix van songs uit oudere en nieuwe albums,

enthousiast meegebruld door het hele publiek. Fade to black was simpelweg schitterend, het enthousiasme van het publiek (vooral bij Seek and Destroy) evenzeer. Het enige minpuntje – als we erdan toch een moeten zoeken – was de afwezigheid van Sanitarium op de setlist. Maar goed, meer dan voldoende andere hits ter compensatie. Een show van Metallica is namelijk altijd keuzes maken, als ze al hun hits zouden spelen hebben ze 4 uur nodig.


En toen maakten de lasers van tijdens Master of Puppets plaats voor een indrukwekkend vuurwerkspektakel. Er was duidelijk niet op een euro meer of minder gekeken, minutenlang volgende de ene kleurrijke explosie de andere op, om te culmineren in een flonkerende gouden sterrenhemel. Knappe afsluiter van een knappe vierdaagse!

 

Zondag 25 juni 2022, Clisson (FR) | Foto's: Pieter Bouckhout - Tekst: Gert-Jan De Vestel & Pieter Bouckhout



bottom of page