top of page

Festivalverslag | Hellfest deel 2 dag 2 - Clisson FR.

Van 17 tot en met 19 Juni vond in het bloedhete Franse Clisson, deel 1 van Hellfest plaats.

Dit vijftien jarige bestaan van Hellfest word groots gevierd met 2 weekenden vol metal. De eerste week was Mariëlle aanwezig en ze bracht alvast leuke fotoverslagen mee terug. De tweede week was onze big chief Pieter aanwezig met Gert-Jan als reporter van dienst.Nitzer Ebb

De eerste stop van de dag was op de mainstage bij Nitzer Ebb. Elektronische dansmuziek, en daardoor wat ons betreft toch een vreemde eend in de bijt op Hellfest. Waar we gisteren bij de groepen uit het post – genre de vraag stelden of dit niet nog beter zou klinken in onze zetel op zondagmorgen, mogen we hier vaststellen dat dit wel degelijk een pak beter klinkt live. We vonden dit dan ook een leuke afwisseling van genre, en gooiden samen met het publiek de beentjes los op de pompende beats.

Dragonforce

Het Britse Dragonforce bracht wat van hen verwacht werd: het betere shreddingwerk onder een regen van confetti en crowdsurfers. ambiance in overvloed dus. We horen zowel oude meezingers als Cry Thunder, maar ook enkele nummers uit hun laatste album Extreme power metal. Het optredens was een hoogtepuntje van de dag voor onze fotograaf, al had de cover van My heart will go on wat ons betreft niet gehoeven. Desondanks zat de sfeer er nu wel helemaal in.
Killing Joke

We blijven bij de Britse bands hangen met Killing Joke. Qua stijlbreuk kan het echter wel tellen. Openen doen ze met hun eighties – klassieker Love like blood. Ook al laten ze de volgende nummers de new wave sound hier en daar achter zich, het blijft allemaal wat gelijkaardig. Na enkele nummers moeten we toegeven dat dit niet meteen ons ding was, en besloten we dan ook om de bands op een van de andere 5 podia een kans te geven.
Moonspell
Earth

Bij koud regenweer smaakt een tartiflette nog beter dan anders. Gisteren staken we de organisatie een pluim op de hoed voor hun decorbouw, vandaag steken we er nog een bij voor de eetstandjes. Heel veel variatie en zeer lekkere gerechten voor naar festivalnormen aanvaardbare prijzen. We kunnen helaas niet alles eens proberen, maar alles wat we verorberd hebben was prima in orde. We zetten de dag voort bij Earth in The Valley, door de regen al redelijk herschapen tot een valley of mud, zeker aan de rand van de tent. Qua stijl kon het contrast met de eerste band van vandaag, Dragonforce, niet groter zijn. Geen confetti of een stortvloed aan noten en crowdsurfers, wel een rustige, relaxte atmosfeer die door de volle tent zeer gesmaakt kon worden. Misschien wat te rustig voor sommigen, maar wat ons betreft een welkome afwisseling.
MardukNa verschillende grote regenbuien moeten we echter vaststellen dat niet alleen The Valley – tent maar ondertussen reeds grote delen van het terrein een modderpoel zijn geworden. We besluiten dan ook (met grote tegenzin) dat we deze tweede dag vroegtijdig zullen afbreken om terug huiswaarts te keren. Alice Cooper en Megadeth hadden we zeker nog eens willen meepikken, maar gelukkig zagen we ze vorige week reeds aan het werk op Graspop, bij Nine Inch Nails waren er maar een gelimiteerd aantal fotografen toegelaten.


 

Vrijdag 24 juni 2022, Clisson (FR) | Foto's: Pieter Bouckhout - Tekst: Gert-jan De Vestel & Pieter Bouckhoutコメント


bottom of page