top of page

Sounds | Ismena - Damage


Een nieuwe Ismena maakt me steeds vrolijk... tot de eerste spaarzame noten gespeeld worden - ditmaal kille pianoaanslagen - dan besluipt me weer eens een diepdonkere droefheid en een portie melancholie. Damage klinkt net als haar eerste single héél breekbaar en intiem. Omwille van de combinatie piano + (eens niet kop)stem ben ik écht wel fan van dit nummer. Sterk werk, jongedame!


This Time verschijnt op 15 september 2023 via Electric Spark Records.


Lees

‘Damage’ is de tweede van drie singles die de dark indie artiest Ismena uitbrengt in afwachting van haar nieuwe solo album ‘This Time’. Het album is volledig thuis opgenomen en gemixt in samenwerking met Ivy van der Veer en gemastered door Erwin Hermsen (Toneshed). Het album zal op 15 september te beluisteren zijn op alle digitale platforms. Ook zal het haar eerste release op vinyl zijn via Electric Spark Records.


‘Damage’ gaat over hoe sommige ervaringen haar op een negatieve manier hebben veranderd. Ze probeert beter te zijn maar beseft zich dat sommige wonden niet kunnen helen.


Met ‘This Time’ gaat Ismena terug naar hoe ze is begonnen als singer-songwriter, namelijk klein en voornamelijk akoestisch. Doordat veel nummers gelijk in het moment van de emotie zijn opgenomen is het een heel eerlijk album geworden. Ismena vertelt over liefdesverdriet, depressie en onzekerheid maar laat ook een lichtere kant zien. Het album is voor haar

namelijk een transitie van iemand die afhankelijk is van anderen naar een zelfstandig persoon die zich ook alleen kan redden.Comments


bottom of page