top of page

Sounds | Blind B. and the Mercenaries, None Of Us Are Free (cover)


Prachtige cover van een Solomon Burke nummer, met als doel de muziekindustrie een hart onder de riem te steken. Met dank aan enkele kleppers uit de Nederlandse blues- en soulscene. Kick back, relax and enjoy!


Ter info

Corona legt de wereld stil. Alleen zij die actief zijn met zorg of in een andere essentiële beroep maken overuren om anderen te helpen. Niet zieken worden op een andere manier zwaar getroffen, zoals zij die werken in de culturele sector. Muziekliefhebbers kunnen niet naar festivals of cluboptredens, voor nog onbepaalde tijd. Die onzekerheid maakt angstig.

Bassist Blind B’ (in het dagelijkse leven Bart Kamp uit Etten-Leur) nam het initiatief om met bevriende muzikanten uit de Nederlandse blues- en soulscene samen iets te creëren dat iedereen toch ietsje dichter bij elkaar brengt, ook al is het dan op afstand. De bedoeling was een livestream, het werd een nieuw project met een videoclip: Blind B’ & The Mercenaries, bestaande uit nationaal en internationaal vermaarde artiesten.

Tien musici uit verschillende bands staken de koppen bij elkaar en vonden een song van legende Solomon Burke met een prachtige tekst die perfect past bij de gevoelens in coronatijd: None Of Us Are Free. Alle muzikanten verzorgden hun bijdragen vanuit thuis, een sound engineer deed de rest, zowel qua beeld als geluid. De woorden van zanger Robbert Fossen aan het einde van de videoclip geven de gedachte weer van alle bandleden: ‘Feel Free, Stay Safe!

Het doel van de clip is verbinding. Iedereen binnen de culturele sector, inclusief het publiek dat lang verstoken blijft van live muziek, een hart onder de riem steken. Want niet alleen muzikanten en mensen in de horeca worden zwaar getroffen, dat geldt ook voor geluid- en lichttechnici, managers, boekers, festivals, vrijwilligers etcetera. Blind B’ & The Mercenaries wil afrekenen met pessimisme. Met de clip doen ze iets terug onder het motto: ‘Jullie waren er altijd voor ons, wij zijn er nu voor jullie!’ FEEL FREE – STAY SAFE

Deelnemende musici:

Bart Kamp – Bass/initiator

Jody van Ooijen - Drums

Robbert Fossen - Vocals

Ivan Schilder - Piano

Pascal Lanslots - Hammond B3

Marloes Borgman - Backing vocals

Floor Kraayvanger - Backing vocals

Lilian de Jong - Backing vocals

Guy Smeets - Guitar

Phil Bee - Vocals

Productie:

Rob Moose - Video edits

Bart Kamp – Pre production

Guy Smeets - Mix en mastering

Wil Hermens - Opname Hammond B3 voor Pascal
bottom of page