top of page

Concertverslag | You Me At Six (+ The Hunna + Yours Truly), Trix

You Me At Six is intussen een gevestigde waarde binnen de scene. Ze gaan intussen bijna 20 jaar mee en hebben al 8 albums op hun naam staan. Zelf zag ik ze voor het eerst in 2013, destijds in het voorprogramma van Thirty Seconds to Mars. Afgelopen woensdag zakte ik dan ook met veel plezier af naar de Trix in Antwerpen om ze voor een vierde keer aan het werk te zien. Deze keer brachten ze hun landgenoten The Hunna en ook de Australische Yours Truly mee. Feest gegarandeerd!Yours Truly

Om 19u15 mocht Yours Truly de spits afbijten. De Trix Club was nog niet volledig vol, maar de energie was zeker al aanwezig in de zaal. Yours Truly zorgde voor een gewelidg optreden waarbij ze een heel aanstekelijke vibe overbrachten. Ik kon helaas zelf de hele set niet zien aangezien ik pas naar het einde van de show toe in Antwerpen geraakte. Na een korte en krachtige set was het alweer tijd voor de volgende: The Hunna.


The Hunna

En dan was het tijd voor The Hunna. Het is een naam die ik al een paar keer hoorde vallen maar nog nooit eerder aan het werk zag. Voor één of andere reden beelde ik mij een groep oudere, stevige mannen met nog stevigere baarden in. Niets was echter minder waar: The Hunna bestaat uit een bende vrienden die samen het podium en publiek weten in te palmen. Hoewel de groep precies niet zoveel aanhang had in de zaal, waren toch enkele fans afgezakt naar de Trix. We kregen een resem leuke, energieke songs te horen. Halverwege de set verliet de band even het podium en stond enkel zanger Ryan Potter nog on stage. Ryan en zijn gitaar schakelden even een versnelling lager. En jawel hoor, er was zelf een huwelijksaanzoek op de eerste rij. Twee hardcore fans van The Hunna verloofden zich dan ook die avond. Het werd een top voorprogramma dat toonde wat ze in hun mars hebben.


Setlist

 1. The Storm

 2. Trash

 3. Fugazi

 4. Circles

 5. Take A Ride (Lights, Camera, Action)

 6. Babe, Can I Call?

 7. Apologies

 8. I Wanna Know

 9. Untouched Hearts

 10. Can't Break What's Broken

 11. She's Casual

 12. Bonfire


You Me At Six

Na de opwarmingsacts was het tijd voor niemand minder dan You Me At Six. De spits werd meteen afgebeten met Deep Cuts, het eerste nummer op hun nieuwste album. Daarna volgde een heuse mix van nieuwe en minder nieuwe nummers. Fresh Start Fever en Straight To My Head volgden elkaar in sneltempo op en ook tijdens heartLESS zat de sfeer goed. Het absolute hoogtepunt van de avond was natuurlijk Bite My Tongue. De hele zaal explodeerde en de stevigste moshpit van de avond brak uit. Het is duidelijk dat de oudere muziek van You Me At Six nog steeds het meest geliefd is. Ook Stay With Me werd even later hartelijk onthaald.


Tijdens God Bless the 90s Kids ging het publiek vlotjes mee in het simpele refrein dat door zanger Josh Franceschi werd voorgezegd. Het typische 'get your phones out' momentje nam plaats tijdens Take On The World. En daarna was de show ook 'afgelopen'. Natuurlijk was dat nog niet echt het geval want voor we het wisten stond de band al terug op het podium om nog een laatste keer het beste van zichzelf te geven. SUCKAPUNCH werd vlotjes opgevolgd door een andere klassieker: Underdog. Er was opnieuw zoveel energie in de zaal dat je de zweetdruppels bijna zag vliegen. Ook één van mijn persoonlijke favorieten, Reckless, haalde de encore. Om dan af te sluiten met Beautiful Way, een pracht van een afsluiter.


Het werd een avond vol enthousiasme die vlotjes aan elkaar werd gepraat door Franceschi. Hoewel hij het publiek een paar keer 'verweet' dat ze precies standbeelden waren, te beleefd waren of algemeen te rustig bleven, werd het uiteindelijk toch een fijne avond waarbij de glimlach op zowel de gezichten van het publiek als de band de zaal verlichtten.


Setlist

 1. Deep Cuts

 2. Fresh Start Fever

 3. Straight to My Head

 4. heartLESS

 5. Bite My Tongue

 6. What's It Like

 7. No Future? Yeah Right

 8. Give

 9. Stay With Me

 10. Mixed Emotions (I Didn't Know How to Tell You What I Was Going Through)

 11. God Bless The 90s Kids

 12. Take on the World

 13. SUCKAPUNCH

 14. Underdog

 15. Reckless

 16. Beautiful Way

 

Woensdag 22 februari 2023, Trix (Antwerpen, BE) | Tekst & foto's: Maui Vindevogel


bottom of page