top of page

Concertverslag | Wage War (support The Devil Wears Prada + Siamese), Kavka Zappa

Afgelopen donderdag mocht Wage Ware een uitverkochte show spelen in de Kavka Zappa in Antwerpen. Ze brachten hiervoor The Devil Wears Prada en Siamese mee. Een bekende en minder bekende support dus, zo hebben we het graag!


De verrassing van de avond was voor mij persoonlijk opener Siamese. Een Deense groep die intussen 10 jaar op de teller heeft staan. Omdat ze het niet gewoon zijn voor vollere zalen te spelen, zijn ze blij met de massale opkomst zo vroeg op de avond. In een korte maar krachtige set geven ze het allerbeste van zichzelf. De jongeman op een viool (in de vorm van, I kid you not, The Joker) wist toch wel het meest mijn aandacht te trekken. De manier waarop ze deze viool in hun nummers verwerkten was toch wel écht gaaf.


Het nummer Sloboda werd voorafgegaan door een korte speech van zanger Mirza Radonjica. Hoewel hij nu in Denemarken woont, was hij zelf ooit vluchteling uit de Balkan en wilde hij even de aandacht vestigen op de huidige situatie in Europa. Liedje Sloboda mixt Engelse met Servische teksten en wordt hartelijk onthaald. Ook afsluiter Ocean Bed komt met een emotionele boodschap rond mentale gezondheid. Na een mooie set verlaat de groep het podium weer en ik denk wel dat ze toch enkele nieuws fans zullen hebben!

Daarna is het de beurt aan The Devil Wears Prada. Mijn vermoeden was dat een groot deel van het publiek speciaal voor deze groep naar Antwerpen was afgezakt. Blijkbaar viel dit toch wel mee aangezien de energie in de zaal toch minder was dan gedacht. Desalniettemin wordt het een hevige set waarbij een enkele crowdsurfer en moshpit zelf tevoorschijn komen. Zowel nieuwe als oude muziek wordt goed onthaald bij het publiek en ook de band zelf lijkt er veel plezier in te hebben.


Voor afsluiter Chemical draait de groep even een versnelling terug. De rustige song wordt uit volle borst meegezongen door velen, al denk ik dat deze song meer potentieel had tijdens een live show in termen van krachtigheid. But maybe that's just me.

Enkele minuten voor tijd gaan de lichten uit voor de headliner van de avond: Wage War. De set wordt geopend met nieuwelingen Relapse en Teeth om dan even terug te grijpen naar vorige albums met o.a. Witness en Gravity. Ook de rest van de avond wordt een mengeling van oud en nieuw en dat kunnen de fans in de zaal precies wel appreciëren.


Zonder veel tralala navigeert Wage War zich doorheen de avond. Er is vooral ruimte voor veel muziek en weinig gepraat. Na Circle The Drain is het tijd om het podium te verlaten. Uiteraard komen ze enkele tellen later, onder luid gejuich van publiek, terug om een laatste nummer te spelen. Stitch mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een Wage War set dus deze afsluiter wordt luidkeels meezongen door de volle zaal. Na een klein uur is het dan ook echt gedaan. Kort maar krachtig.


donderdag 13 oktober 2022, Kavka Zappa (Antwerpen) | tekst + foto's: Maui Vindevogelbottom of page