top of page

Concertverslag | Tiny Moving Parts + Eat Your Heart Out, Kavka Antwerpen

Wat heb ik mijn thuisbasis gemist! En dan heb ik het niet over het gezellige Gent, maar de fantastische Kavka in het Antwerpse. Afgelopen dinsdag zakte ik met veel plezier af naar de Oudaan om twee groepen op één avond aan het werk te zien die ik nog nooit zag. Dat gebeurt niet vaak, maar was deze keer het geval bij Tiny Moving Parts en Eat Your Heart Out. Let's go!


Eat Your Heart Out

Ik begon het al een beetje sneu te vinden voor het voorprogramma wanneer er 5 minuten voor aanvang nog geen 20 mensen in de zaal te bespeuren waren, maar gelukkig stroomde het volk uiteindelijk nog binnen nét voor en tijdens de show. Eat Your Heart Out had enkele fans in het publiek, maar over het algemeen bleef het vrij rustig in de zaal. Gelukkig hield dat de Australische groep niet tegen en gaven ze het beste van zichzelf. Ze begonnen met hun grootste hit Carousel en staken ook een gloednieuw liedje in hun setlist. Down komt pas uit op 19 mei maar ze speelden het maar wat graag op deze tour.


Een fijne starter van de avond met een band die zeker potentieel heeft. Helaas stond het geluid misschien iets té luid waardoor zangeres Caitlin soms moeilijk hoorbaar was, vooral tijdens de intermezzo's waarin ze het woord nam.Tiny Moving Parts

Een volle zaal stond om 21u klaar om Tiny Moving Parts te verwelkomen. Zanger Dylan Mattheisen vormde het podium om in een heus zwembad in no-time dankzij de gigantische energie die hij in de set stak. Ik denk dat ik zelden iemand zo hard heb zien zweten. Het toonde alleen maar hoe geweldig hij en zijn twee mede bandleden het vonden om opnieuw te mogen optreden. Net zoals Eat Your Heart Out gaf het trio het beste van zichzelf gedurende de gehele set. Weinig blabla van de zanger en vooral veel muziek zorgden voor een publiek dat constant kon genieten. De groep verzorgde een heerlijke set met enkele van hun meest bekende liedjes: Medicine, Always Focused, Bird House, Dakota en Common Cold. Een high energy show is helaas vaak van korte duur en dat was hier niet anders. Na slechts een uur zat het er alweer op. Maar niet voor er een encore werd gespeeld, natuurlijk. De band eindigde de avond met hun bekende song Caution en deze kon zeker op bijstand van het publiek rekenen. Een korte maar geslaagde avond!
dinsdag 10 mei, Kavka (Antwerpen) | Foto's en tekst: Maui Vindevogel

Commentaires


bottom of page