top of page

Concertverslag | The Pink Lemons + Desmond Dandies, JH EXPOSint-Truiden... Met JH EXPO weten ze hier wat goed is. Die zware woorden over de Desmond Dandies en Tarantino hebben ze correct samen in één zin gegoten. Hier een mening over deze muzikale topavond.


First up, Desmond Dandies dus. Voor wie niet mee was met Tarantino, het jeugdhuis had deze support act aangekondigd met "Tarantino kan een nummer van deze band gebruiken in een film". Of daar kwam het toch op neer. Als we het hebben over filmmuziek dan is dit — in my opinion — 't neusje van de zalm. Denk aan Green Onions, Stuck In The Middle With You,... En nog meer, ik hoef geen lijstje te maken. Groovy rock 'n roll, daar had ik mij op voorbereid. Jongens, die Desmond Dandies wisten wat ze deden. Americana tot en met, die goeie old school rock waar menig boomer van houdt. Denk aan invloeden van The Who en ook die zalige sound van The Brian Jonestown Massacre vond ik terug. Dus zet die drie gasten maar in hetzelfde rijtje. Mag ik benadrukken dat ik dit weloverwogen heb alvorens neer te pennen? Dus ga die ontdekken.
Daarna was het de beurt aan The Pink Lemons. First things first. Hun naam klinkt zo zeemzoet en cute... Wrong. Niks schattig aan deze band. Of misschien een heel klein beetje zoals in dat nummer over die Sweater. Voor de rest is het zeer punky met veel kwelen en off-key zingen want dat kan in deze context. Helaas ging er iets mis met het geluid en was er een tijdje niets aan de gang waardoor ik in het midden van hun set ben moeten vertrekken wegens ... you guessed it, de laatste trein. Ook ben ik niet meer mee met hun sound, ik kan bv geen band opnoemen met wie The Pink Lemons te vergelijken zijn. Behalve dan een uitspraak van onze hoofdredacteur die zei, "jonge mensen die rare dingen doen". Dus als ge zin hebt om een stevige jongedame met een immens goeie band aan het werk te horen die gekke dingen doen, dan is The Pink Lemons iets voor u. Zeker als ge van heartbreak en high school feelings in een punkjasje houdt. 

zaterdag 19 november 2022, JH EXPO Sint-Truiden | Tekst: Sinitta Leunen, Foto's: Piet Haven

Comments


bottom of page