top of page

Concertverslag | Stick To Your Guns, Trix

Het is weer zover: Stick To Your Guns is opnieuw in Europa (ze zijn hier haast vaker dan in hun thuisland Amerika, but I'm not mad about that). Afgelopen vrijdag speelden ze voor een uitverkochte Trix in Antwerpen. Dat deden ze natuurlijk niet alleen. Samen met een killer line up kwamen ze hun nieuwe album Spectre, dat afgelopen zomer uitkwam, voorstellen in België. Het werd een stevige en goed gevulde avond en natuurlijk waren wij erbij!

Soul Blind

Voor de vroege vogels speelde om Sould Blind reeds om 18u30 als opener. Een beetje te vroeg, zo bleek, want de zaal was helaas nog vrij leeg. Na enkele songs kregen de jongens ook nog eens te kampen met technische problemen waardoor de set een hele tijd stil werd gelegd. Veel informatie werd er niet gegeven en ook na een oplossing hield de groep het vooral op het spelen van liedjes. Zo stil als ze opkwamen, verdwenen ze ook weer van het podium. Ik had eerlijk gezegd het gevoel dat ze er zelf niet meer zo'n zin in hadden na de technische problemen. Gelukkig waren er niet teveel mensen aanwezig om een slechte eerste indruk op na te laten.


Landmvrks

De Franse groep Landmvrks kreeg de zaal intussen wel gevuld. Ze maakten de laatste jaren reeds een naam voor zichzelf en dat was duidelijk te merken bij het publiek. Zowel de band als de rest van de zaal genieten vanaf de eerste noten van de energie die wordt gegeven van beide kant. Naar het einde van de set toe barst Landmvrks ineens in een rap-achtige song uit die deels in het Frans wordt gebracht. Een voltreffer voor het publiek. Net zoals de rest van de set trouwens. De groep weet duidelijk indruk te maken en krijgt het publiek vlot mee.


Knocked Loose

De zaal is tot de nok gevuld wanneer het om iets over 20u de beurt is aan Knocked Loose. Binnen de scène heeft deze groep zeker geen introductie meer nodig. Ze krijgen dan ook bijna een uur lang het podium voor zichzelf. En dat kan het publiek wel smaken. Stevige screams in combinatie met de nodige breakdowns worden doorheen de volledige set doorgetrokken. Ook het publiek geeft het beste van zichzelf met moshpits en een hoop energie. De set eindigt met Counting Worms, een song die gekend lijkt door de hele zaal (dat hoeft ook niet te verbazen met de korte, simpele lyrics en het gekende ARF ARF geluid) en het nieuwere, minder gekende Permanent.


Stick To Your Guns

Een betere opwarmingsronde kon Stick To Your Guns haast niet vragen. Het laatste uurtje van de avond is het dan ook aan hen om het beste van zichzelf te geven. We weten het intussen allemaal: wanneer Take On Me gespeeld wordt, kunnen we beginnen aftellen naar de opkomst van de groep uit Orange County. Ook deze tour houden ze vast aan deze formule.


De eerste noten van Nobody brengen het publiek meteen in beweging. Het tempo wordt vlotjes verder gezet met Empty Heads en ook Weapon, een song van het nieuwe album, houdt het publiek aan het moshen. In sneltempo werd de energie doorgetrokken. Met veel liedjes en maar een uurtje tijd was er niet veel ruimte voor zanger Jesse om zijn typische speeches te geven. De gezichten van de groep zeiden echter voldoende: dit was een avond waar we allemaal samenkwamen om te genieten van muziek.


Met Hush, A World To Win en Who Dares Wins passeerden nog enkele nieuwe songs. Deze werden natuurlijk afgewisseld met tracks zoals We Still Believe en The Bond van hun hitalbum Diamond. Ook What Choice Did You Give Us? en Nothing You Can Do To Me, twee toppers Disobedient passeerden de revue. De reden waarom we allemaal naar de Trix waren afgezakt, maar dan in een muziekformaat: Married To The Noise. En jawel hoor, naar het einde toe was er zelf plaats voor een beetje ademruimte met The Suspend van hun EP Better Ash Than Dust.


Geen encore, dus de laatste songs werden volledig gevierd. Doomed By You mocht het einde zinzetten. Amber, mijn persoonlijke favoriet, kon opnieuw op een explosie in de zaal rekenen. En uiteraard werd Against Them All als afsluiter gehouden. Het publiek zorgde nog een laatste keer voor een uitbarsting aan energie.


Stick To Your Guns bracht een prachtige mix van nieuw en oud. Waarschijnlijk een van mijn favoriete setlists die ik al zag van hen! De Trix werd gedurende de hele set omgebouwd tot een grote moshpit. Ik kan alvast niet wachten om Stick To Your Guns opnieuw aan het werk te zien!


 

Vrijdag 18 november, Trix (Antwerpen) | Foto's & Tekst: Maui Vindevogel

bottom of page