top of page

Concertverslag | Serenity, Metropool Enschede


Toen deze tour werd aangekondigd was ik meer dan blij met de line up! Serenity is altijd een feestje, en met een aantal toffe support acts er bij beloofd het niks minder dan een te gekke avond.

Officieel zouden Dynazty en Ad Infinitum mee touren, maar helaas werden deze afgezegd. Dynazty stond later deze week in dezelfde zaal als headliner met een nieuwe tour, hiervan komt later het verslag online!

Het leek haast een spelletje deze avond: Welke band is compleet, en welke niet?

De eerste band van de avond was Oostenrijkste power metal band Dragony. Helaas moesten ze het doen zonder eigen drummer, dus krijgen ze hulp van de drummer van Victorius. In de wandelgangen voorafgaand van de show begreep ik al dat zanger Siegfried niet helemaal lekker bij stem was de afgelopen shows. Toen het eerste nummer begon werd het mij direct duidelijk dat het ook vanavond niet zuiver klonk. Meerdere bezoekers zag ik moeilijk kijken en dat is echt heel erg jammer. De studio albums van Dragony klinken veelbelovend, helaas kwam dit er live toch niet helemaal lekker uit.

De tweede band van de avond was Duitse power metal band Victorius. Hiervan begreep ik al dat dit een groep is wat zichzelf graag niet al te serieus neemt. Met nummers over dino's, draken en ninja's ligt het niveau niet erg hoog, maar vermakelijk en aanstekelijk is de muziek zeker! Het geheel deed mij erg denken aan Gloryhammer.

Over ruim twee maanden verschijnt het nieuwe album genaamd Dinosaur Warfare PT. 2 - The Great Ninja War en hiervan werden alvast twee nieuwe nummers gespeeld. Dinos and Dragons & Night of the Nuclear Ninja.

Waar bij Dragony de zaal nog vrij leeg was, werd het tijdens Victorius gelukkig steeds drukker. Ook het publiek was duidelijk onder de indruk van de Duitse power metal band. Wat mij betreft een absolute aanrader!

Sascha Paeth's Masters Of Ceremony moet het deze tour doen zonder zangeres Adrienne Cowan. Zij reist momenteel met haar andere band Seven Spires door Amerika. Ze werd deze tour vervangen door niemand minder dan Italiaanse zangeres Chiara Tricarico van de band Moonlight Haze. Een goede keuze wat mij betreft, al had ik Adrienne ook graag live gezien.

En dan eindelijk was het tijd voor Oostenrijkse symfonische power metal band Serenity! Voor mij de eerste keer dat ik de band live zie zonder vrouwelijke gastzangeres. Meestal is dit een zangeres van één van de support acts.

Het laatste album 'The Last Knight' werd uitgebracht in 2020 en met mijn favoriete nummer 'My Kingdom Comes' is dit een geweldige start van de show!

Zanger Georg Neuhauser stond het grootste deel van de avond met een grote grijns op zijn gezicht op het podium. 'We mogen eindelijk weer, en wat voelt dat goed!'

Ik volg de band nu al de nodige aantal jaren en wat ze voor mij zo leuk maken is niet alleen de unieke stem van Georg, maar ook de energie tussen band en publiek. Je word echt meegenomen in hun enthousiasme en zonder enige twijfel sta je mee te zingen en te klappen. Soms vergat ik gewoon dat ik er ook nog was om te fotograferen, een compliment naar de band!Comentários


bottom of page