top of page

Concertverslag | Royal Blood, Lotto Arena


De mannen van Royal Blood hebben het startschot gegeven aan hun Europese tour. Die ging iets minder vlot van start zoals gehoopt, want hun show in Parijs ging niet door wegens een staking waardoor hun podium en instrumenten niet op tijd aanwezig waren. Dus de heren zaten met dubbele energie voor de show in Antwerpen.


Aan voorprogramma's geen gebrek deze avond, want de Belgische band Rhea mocht de spits afbijten. Hun song Ready To Rumble bracht hun set op gang. De zaal was nog niet vol gelopen, maar tegen de tijd dat ze Rather Be Nothing en Shut Up & Take My Money brachten werd en er al heel enthousiast en vlotjes met de hoofden op en neer gegaan. De mannen van Rhea zijn duidelijk klaar voor de zomer festivals!


De tweede opener waren de Britse rockers The Amazons, het was duidelijk dat ze na hun tijd in de studio weer zin hadden om op tournee te gaan. Maar de akoestiek in de zaal speelden hen soms parten deze avond. How Would I know en Bloodrush waren vers materiaal deze avond en de zaal overtuigen deden ze met een toffe versie van Black Magic.Stipt om 21u werden de lichten gedempt en hoorden we door de grote geluidswoofers Typhoons klinken, een stevige opener in de startblokken van Royal Blood.

Maar pas bij de eerste tonen van Boilermaker wist Mike Kerr het publiek op te jutten.

Dit tempo wou hij duidelijk aanhouden en al snel kregen we de eerste kleine pit bij Lights Out , deze konden ze aanhouden met hun oudere materiaal Come On Over en Hook,Line&Sinker.

Zoals gekend is op de laatste plaat Typhoons het duo bijgestaan door een toetsenist , hij mocht mee het podium betreden bij de nummers Trouble's Coming en Limbo. Deze nummers leken nog niet de grote lievelingen bij het publiek , maar de vlammende versie van Little Monster deed iedereen weer springen. Hierna toonde Ben Tatcher wat hij in zijn mars had van drumskills en het dak vloog eraf.

Maar jammergenoeg zat het hen deze avond ook niet altijd mee , hun optreden moest even stilgelegd worden nadat er een fan onwel geworden was op het middenplein , en een technisch probleem kwam ook eens opduiken. Maar dit lieten ze ons dan weer snel vergeten met de stomende versies van Figure It Out en Loose Change.


Hierdoor komen we aan de laatste ronde van de show en die wou Mike Kerr eens inzetten achter de piano met het nummer All We Have Is Now.

Afsluiten deden ze met Ten Tonne Skeleton en Out Of The Black.


Ondanks de kleine technische mankementen hebben de mannen van Royal Blood een ijzersterke en strakke set neer gezet zoals we gewoon zijn van hen. Uitkijken dus naar hun passage op de aankomende zomer festivals. Dit duo zal ons weer luidkeels doen meezingen op verschillende festival weides. Deze avond was ik alleen op pad zonder fotograaf, maar dankzij de fantastische Dorien Goetschalks kunnen we hier toch prachtige beelden tussen mijn woorden plaatsen. Vergeet dus zeker niet ook even haar pagina te bekijken voor nog meer geweldige shots.


 

woensdag 23 maart, Lotto Arena (Antwerpen) | Tekst: Caroline De Lobel, Foto's: Dorien Goetschalks

bottom of page